Hagelschade bij tientallen lesauto’s in mum van tijd gerepareerd

Het noodweer van de afgelopen weken veroorzaakt ook bij lesauto’s veel schade. Kapotte ruiten, spiegels en inslagen van meer dan tien centimeter diep; bij Autoschadeherstelbedrijf Van der Sanden komen ze het deze weken allemaal tegen. Door de samenwerking met het bedrijf Lesautoverhuur staat er wel direct een vervangende lesauto klaar. “De rijles moet altijd doorgaan.”

Afgelopen nacht was het vooral raak in de regio Someren, Valkenswaard, Eindhoven en Bergeijk. Hagelstenen van grote proporties vielen naar beneden en veroorzaakten op lokaal niveau een ravage.

Direct vervangende lesauto

Stefan van der Sanden, eigenaar van het autoschadeherstelbedrijf, heeft zich gespecialiseerd in de schade bij lesauto’s. “En vooral in het mobiel houden van de rijschoolhouders”, vertelt hij. Dezer dagen heeft hij het extra druk. Deze ochtend kreeg hij al vroeg twintig telefoontjes van rijinstructeurs met schade aan hun lesauto. “Ik verwacht dat het oploopt tot honderd vandaag”, zegt hij.

Hagel

Daarom heeft de eigenaar nu een ‘hagelteam’ geformeerd bij zijn bedrijf. Deze mensen beoordelen de schade, halen de auto op en zorgen voor vervangend vervoer. “Als er sprake is van lichte schade, voeren we noodreparaties uit”, vertelt hij. “Alles om ervoor te zorgen dat de rijschoolhouder zo snel mogelijk weer mobiel is en de rijlessen gewoon door kunnen gaan.”

Iedereen met een WA Extra of All Risk verzekering is gedekt tegen hagelschade, vertelt Van der Sanden. Zijn autoschadeherstelbedrijf is door de samenwerking met Lesautoverhuur en LesautoLease, die samen over een wagenpark van 130 lesauto’s beschikken, de enige in Nederland die op deze schaal vervangend vervoer voor rijschoolhouders kan verzorgen.

Schade, hagel, Van der Sanden

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.