FAM: absoluut ontevreden over samenwerking met CCV en IBKI

Brancheorganisatie FAM is niet te spreken over de huidige manier van besluiten nemen door onder andere het IBKI, het ministerie en de afdeling CCV van het CBR. Aan tafel wordt een besluit besproken, en achteraf wordt een tegenstrijdig besluit genomen. Dat stelt FAM-voorzitter Ruud Rutten in een column.

COLUMN – De FAM draait op volle toeren door. dankzij de inzet van onze leden en vooral ook door de kennis binnen de FAM. Wij denken dan ook dat er geen tweede organisatie is in Nederland waar zoveel kennis in huis is als bij de FAM.Met name als we spreken over de categorieën C, CE, D, DE, code 95 enzovoort zitten de specialisten bij de FAM.

Kennis delen

Het is prachtig om te zien en te horen hoe onze leden op een ledenvergadering kennis delen, problemen bespreken en oplossen maar ook elkaar helpen bij cursussen en/of tekorten van instructeurs. Voorbeelden van het delen en uitlenen van instructeurs onderling om elkaar te helpen zijn er legio.

Ook krijgen wij steeds meer aanvragen van kandidaat leden om toe te treden tot de FAM. Ik durf gerust te stellen dat de FAM nog meer gaat Groeien. De FAM is en wordt DE brancheorganisatie voor de grotere opleiders in Nederland.

Praten met rijschoolhouders

Is de FAM hiermee dan tevreden? Nee, dat kan en mag niet. Als je de ambitie uitspreekt de beste (grootste) te willen zijn, moet je dit ook waarmaken. Daarom gaat de FAM aan de slag deze zomer. De komende maanden zal het bestuur de tijd nemen om een groot deel van alle FAM leden te bezoeken.

Bezoeken betekent niet even op de koffie gaan in Friesland of Zuid-Limburg. Nee, we gaan inventariseren naar de behoeftes van onze leden. We gaan aan onze leden vragen wat er nog anders kan en anders moet. Dit alles om de structuur en organisatie te optimaliseren.

Ook gaan wij in overleg met onze leden de FAM nog sterker op de kaart zetten. Onze werkgroepen, zoals A, B, C, CE, D, DE, code 95, taxi enzovoorts gaan we nog krachtiger inzetten. CCV bijvoorbeeld: ongeveer 80% van alle opleidingen binnen de FAM valt onder CCV. Deze werkgroep gaan we uitbreiden om nog meer input en kennis te gebruiken.

Toekomst

Grote zorgen maken wij ons over de toekomst. De toekomst en de samenwerking met de partijen waarmee wij samen moeten werken of tenminste geacht wordt dat we samen aan tafel zitten en samen afspraken maken. De FAM en onze leden zijn absoluut niet tevreden over de huidige gang van zaken en het nemen van besluiten door bijvoorbeeld het CCV, IBKI en het ministerie.

Onze leden voelen het vaak als samen aan tafel zitten en overleggen en vervolgens verrast worden door tegenstrijdige besluiten. Dit is duidelijk te merken en wordt ook veel uitgesproken op vergaderingen. Helaas maar ook hiertegen moet de FAM zich wapenen. Mee praten prima, gebruik maken van onze kennis prima. Maar niet achteraf anders besluiten.

Dit gaat in de toekomst wat ons betreft anders. Overleggen graag besluiten prima maar dan wel samen. U leest het goed: de FAM gaat aan het werk voor u en met u. De FAM is HOT. Wordt vervolgd.

ruud rutten, fam

Ruud Rutten, voorzitter FAM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Lars Verpalen

16 reacties op “FAM: absoluut ontevreden over samenwerking met CCV en IBKI”

Anjo Joostens|29.06.16|10:11

Mooie column Ruud. Goed geschreven! Ik heb wel een vraag Waarom zou de ministerie via de FAM naar grote rijscholen willen luisteren? Sommige grote rijscholen geven aan niet geïnteresseerd te zijn in het verbeteren van de verkeersveiligheid en geven hun eigen marketing doelen voorrang. Wat heeft de minister met marketing doelen te maken. De ministerie houdt niet van mooie praatjes, maar van daadjes die aantonen dat de aantal verkeersdoden teruggedrongen kan worden Bel me gerust voor een oplossing

Anjo Joostens|29.06.16|10:31

Ook ik ben het ermee eens. Besluiten van het IBKI zijn niet afgestemd op de consument. De consument is als leerling in ontwikkeling. De ontwikkeling van de leerling tijdens het leren autorijden is essentieel van belang voor de vorming van het (verkeers)gedrag later! Dit is mede bepalend voor het terug laten dringen van de aantal verkeersdoden! Wat doet het IBKI? Naar (niet fundamentele) draagvlak zoeken in de (business)rijschoolmarkt. Met eigen toevoegingen en aannames wordt de WRM gerealiseerd

Anjo Joostens|29.06.16|10:52

Ruud. De FAM kan HOT zijn, als je grote rijscholen ervan kunt overtuigen dat hun marketing doelen gevolgen hebben voor de beeldvorming van de consument. Als de consument voelt dat het om marketing strategie gaat, gedraagt deze zich er naar- en wil minder lessen en minder geld betalen. Als de consument voelt dat het (buiten hun beeldvorming om) om de verkeerszekerheid en verkeersveiligheid gaat, gedraagt deze zich ernaar en wil meer betalen! Niet overtuigd? Ik laat het je in de praktijk zien!

Anjo Joostens|29.06.16|11:13

Om de reden geef ik nu de Basis Opleiding Rijonderwijs, bestemd voor rijinstructeurs die zichzelf en de consument serieus nemen Als een rijschool (groot of klein) meer geld wil verdienen volgt hij of zij instructievrij onderwijs- die in de Basis Opleiding Rijonderwijs is verwerkt. Marketing doelen van de concurrent worden daardoor de kop ingeduwd. De consument neemt de rijinstructeur door de juiste doelstelling serieus en betaald meer. Bel me maar Ruud en ik laat het bij je eigen rijschool zien!

Youran van Ark|30.06.16|12:41

Anjo wanneer besef je nou eens dat niemand naar je luistert? Is dat bord voor je kop echt zo groot?

Kenny Willemsen|30.06.16|13:44

Niemand van Ark? Raar mijn klasgenoten denken er anders over! De basisopleiding rijonderwijs is een echte eyeopener. Ik snap niet dat de rijinstructie nog gebruikt wordt!hierna ga ik zeker door met de vervolgopleiding en zie de rest van de plannen met veel vertrouwen in. Ik gebruik het niet alleen met Bles maar zelfs met andere categorieen. Consumenten site en keurmerk ik kan niet wachten! Eindelijk eens iets waar de rijinstructeur iets aan heeft en de resultaten met de leerling zijn klasse.

Youran van Ark|01.07.16|10:05

Ok 1 persoon dan die niet eens echt bestaat en dat ben jij. 1 vriend heb je. Nep fb account Kenny.

Amptenaar|01.07.16|23:07

En jij Youran van Ark, lijkt iemand te zijn die graag de rijschool branche liever kapot ziet gaan. Als jezelf maar overblijft ten koste van alles. Wat is dat met jouw?

Kenny Willemsen|02.07.16|18:55

tsja door deze colum komen dus veel problemen in de branche naar boven. Politiek die de instructeurs niet serieus nemen en laten zwemmen, belangenverenigingen die zich zelf the bom vinden maar weinig betekenen, haantjes gedrag en wantrouwen van instructeurs onderling en ook naar alles wat nieuw is, CBR en IBKI die eigen beleid maken wat nergens op slaat waar het ministerie ook nog eens naar luistert. Wat het beter kan maken wordt de grond in geboord door wantrouwen en eigen verdienmodel Sneu

Tjeerd Bijzitter|03.07.16|13:08

Schaamteloos gaat het IBKI ook gewoon door. Het rijinstructeurs aantal is verdubbeld om de lesprijs in de markt bewust laag te houden. Jim Schouten (IBKI) houdt tegen Bert de Weerd zijn mond netjes gesloten, schande is het. De boeken en examens voor rijinstructeurs zijn simpel gehouden, waardoor er meer geld binnenkomt voor de bijscholingen. Een CAO krijgt om die reden geen kans en dat moet volgens Jim Schouten ook, omdat het verdienmodel laag moet blijven!! Brancheorganisaties vertrouwen? ?????

Tjeerd Bijzitter|03.07.16|13:16

Ik snap deze column ook niet. Hoe durf je te zeggen dat de FAM HOT is, terwijl er net een bijdrage aan de rijscholenkiezer mislukt is. Waarom focust dit vakblad op bestaande partijen, die geen invulling kunnen geven. Geen enkel project is met deze partijen tot op heden gelukt. En dan na een MISLUKKING staat het hoofd van Ruud POSITIEF in de schijnwerpers, nou ja zeg.

Youran van Ark|04.07.16|09:11

Ik blijf vanzelf over. Hoef ik niks voor te doen. Hapsnurken, jullie praten veel, maar laten jullie gezicht niet zien. Moeten we dat serieus nemen, mensen met maskers op?

Tjeerd Bijzitter|04.07.16|15:28

van ark. Je hebt het over anderen allemaal. Je noemt ze hapsnurken. Jij vindt van jezelf dat je overblijft. Waarom liet jij je gezicht dan niet zien bij de rijscholenkiezer en vermelde dit onder een andere woon plaats? Wisten je leerlingen dat wel of ga je hen dat nog vertellen. Dan blijf je inderdaad alleen over als je hen dat verteld. Hoef je inderdaad niks voor te doen. Dat gaat vanzelf. Wie is dan hier die een masker op heeft?

Youran van Ark|04.07.16|21:22

ik wenste niet op een site te staan waar ik geen toestemming voor heb gegeven. hij was zo lek als een mandje en dit was een mooie manier om er niet tussen te staan. ik zit niet bij een hielenlikkende branche organisatie en scoorde dus laag. complete onzin want ik ben de eigenlijk de beste. ik heb alleen slimme lerlingen die toch niet op zo een slechte site kijken. dus eigenlijk was het niet eens nodig.

Youran van Ark|04.07.16|21:25

Who the hell is Tjeerd, Kenny of Amptenaar. Hou je masker op want je hebt een lelijke kop! Hahah

Tjeerd Bijzitter|05.07.16|10:31

Haha Lol

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

FAM: absoluut ontevreden over samenwerking met CCV en IBKI | RijschoolPro

FAM: absoluut ontevreden over samenwerking met CCV en IBKI

Brancheorganisatie FAM is niet te spreken over de huidige manier van besluiten nemen door onder andere het IBKI, het ministerie en de afdeling CCV van het CBR. Aan tafel wordt een besluit besproken, en achteraf wordt een tegenstrijdig besluit genomen. Dat stelt FAM-voorzitter Ruud Rutten in een column.

COLUMN – De FAM draait op volle toeren door. dankzij de inzet van onze leden en vooral ook door de kennis binnen de FAM. Wij denken dan ook dat er geen tweede organisatie is in Nederland waar zoveel kennis in huis is als bij de FAM.Met name als we spreken over de categorieën C, CE, D, DE, code 95 enzovoort zitten de specialisten bij de FAM.

Kennis delen

Het is prachtig om te zien en te horen hoe onze leden op een ledenvergadering kennis delen, problemen bespreken en oplossen maar ook elkaar helpen bij cursussen en/of tekorten van instructeurs. Voorbeelden van het delen en uitlenen van instructeurs onderling om elkaar te helpen zijn er legio.

Ook krijgen wij steeds meer aanvragen van kandidaat leden om toe te treden tot de FAM. Ik durf gerust te stellen dat de FAM nog meer gaat Groeien. De FAM is en wordt DE brancheorganisatie voor de grotere opleiders in Nederland.

Praten met rijschoolhouders

Is de FAM hiermee dan tevreden? Nee, dat kan en mag niet. Als je de ambitie uitspreekt de beste (grootste) te willen zijn, moet je dit ook waarmaken. Daarom gaat de FAM aan de slag deze zomer. De komende maanden zal het bestuur de tijd nemen om een groot deel van alle FAM leden te bezoeken.

Bezoeken betekent niet even op de koffie gaan in Friesland of Zuid-Limburg. Nee, we gaan inventariseren naar de behoeftes van onze leden. We gaan aan onze leden vragen wat er nog anders kan en anders moet. Dit alles om de structuur en organisatie te optimaliseren.

Ook gaan wij in overleg met onze leden de FAM nog sterker op de kaart zetten. Onze werkgroepen, zoals A, B, C, CE, D, DE, code 95, taxi enzovoorts gaan we nog krachtiger inzetten. CCV bijvoorbeeld: ongeveer 80% van alle opleidingen binnen de FAM valt onder CCV. Deze werkgroep gaan we uitbreiden om nog meer input en kennis te gebruiken.

Toekomst

Grote zorgen maken wij ons over de toekomst. De toekomst en de samenwerking met de partijen waarmee wij samen moeten werken of tenminste geacht wordt dat we samen aan tafel zitten en samen afspraken maken. De FAM en onze leden zijn absoluut niet tevreden over de huidige gang van zaken en het nemen van besluiten door bijvoorbeeld het CCV, IBKI en het ministerie.

Onze leden voelen het vaak als samen aan tafel zitten en overleggen en vervolgens verrast worden door tegenstrijdige besluiten. Dit is duidelijk te merken en wordt ook veel uitgesproken op vergaderingen. Helaas maar ook hiertegen moet de FAM zich wapenen. Mee praten prima, gebruik maken van onze kennis prima. Maar niet achteraf anders besluiten.

Dit gaat in de toekomst wat ons betreft anders. Overleggen graag besluiten prima maar dan wel samen. U leest het goed: de FAM gaat aan het werk voor u en met u. De FAM is HOT. Wordt vervolgd.

ruud rutten, fam

Ruud Rutten, voorzitter FAM

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Lars Verpalen

16 reacties op “FAM: absoluut ontevreden over samenwerking met CCV en IBKI”

Anjo Joostens|29.06.16|10:11

Mooie column Ruud. Goed geschreven! Ik heb wel een vraag Waarom zou de ministerie via de FAM naar grote rijscholen willen luisteren? Sommige grote rijscholen geven aan niet geïnteresseerd te zijn in het verbeteren van de verkeersveiligheid en geven hun eigen marketing doelen voorrang. Wat heeft de minister met marketing doelen te maken. De ministerie houdt niet van mooie praatjes, maar van daadjes die aantonen dat de aantal verkeersdoden teruggedrongen kan worden Bel me gerust voor een oplossing

Anjo Joostens|29.06.16|10:31

Ook ik ben het ermee eens. Besluiten van het IBKI zijn niet afgestemd op de consument. De consument is als leerling in ontwikkeling. De ontwikkeling van de leerling tijdens het leren autorijden is essentieel van belang voor de vorming van het (verkeers)gedrag later! Dit is mede bepalend voor het terug laten dringen van de aantal verkeersdoden! Wat doet het IBKI? Naar (niet fundamentele) draagvlak zoeken in de (business)rijschoolmarkt. Met eigen toevoegingen en aannames wordt de WRM gerealiseerd

Anjo Joostens|29.06.16|10:52

Ruud. De FAM kan HOT zijn, als je grote rijscholen ervan kunt overtuigen dat hun marketing doelen gevolgen hebben voor de beeldvorming van de consument. Als de consument voelt dat het om marketing strategie gaat, gedraagt deze zich er naar- en wil minder lessen en minder geld betalen. Als de consument voelt dat het (buiten hun beeldvorming om) om de verkeerszekerheid en verkeersveiligheid gaat, gedraagt deze zich ernaar en wil meer betalen! Niet overtuigd? Ik laat het je in de praktijk zien!

Anjo Joostens|29.06.16|11:13

Om de reden geef ik nu de Basis Opleiding Rijonderwijs, bestemd voor rijinstructeurs die zichzelf en de consument serieus nemen Als een rijschool (groot of klein) meer geld wil verdienen volgt hij of zij instructievrij onderwijs- die in de Basis Opleiding Rijonderwijs is verwerkt. Marketing doelen van de concurrent worden daardoor de kop ingeduwd. De consument neemt de rijinstructeur door de juiste doelstelling serieus en betaald meer. Bel me maar Ruud en ik laat het bij je eigen rijschool zien!

Youran van Ark|30.06.16|12:41

Anjo wanneer besef je nou eens dat niemand naar je luistert? Is dat bord voor je kop echt zo groot?

Kenny Willemsen|30.06.16|13:44

Niemand van Ark? Raar mijn klasgenoten denken er anders over! De basisopleiding rijonderwijs is een echte eyeopener. Ik snap niet dat de rijinstructie nog gebruikt wordt!hierna ga ik zeker door met de vervolgopleiding en zie de rest van de plannen met veel vertrouwen in. Ik gebruik het niet alleen met Bles maar zelfs met andere categorieen. Consumenten site en keurmerk ik kan niet wachten! Eindelijk eens iets waar de rijinstructeur iets aan heeft en de resultaten met de leerling zijn klasse.

Youran van Ark|01.07.16|10:05

Ok 1 persoon dan die niet eens echt bestaat en dat ben jij. 1 vriend heb je. Nep fb account Kenny.

Amptenaar|01.07.16|23:07

En jij Youran van Ark, lijkt iemand te zijn die graag de rijschool branche liever kapot ziet gaan. Als jezelf maar overblijft ten koste van alles. Wat is dat met jouw?

Kenny Willemsen|02.07.16|18:55

tsja door deze colum komen dus veel problemen in de branche naar boven. Politiek die de instructeurs niet serieus nemen en laten zwemmen, belangenverenigingen die zich zelf the bom vinden maar weinig betekenen, haantjes gedrag en wantrouwen van instructeurs onderling en ook naar alles wat nieuw is, CBR en IBKI die eigen beleid maken wat nergens op slaat waar het ministerie ook nog eens naar luistert. Wat het beter kan maken wordt de grond in geboord door wantrouwen en eigen verdienmodel Sneu

Tjeerd Bijzitter|03.07.16|13:08

Schaamteloos gaat het IBKI ook gewoon door. Het rijinstructeurs aantal is verdubbeld om de lesprijs in de markt bewust laag te houden. Jim Schouten (IBKI) houdt tegen Bert de Weerd zijn mond netjes gesloten, schande is het. De boeken en examens voor rijinstructeurs zijn simpel gehouden, waardoor er meer geld binnenkomt voor de bijscholingen. Een CAO krijgt om die reden geen kans en dat moet volgens Jim Schouten ook, omdat het verdienmodel laag moet blijven!! Brancheorganisaties vertrouwen? ?????

Tjeerd Bijzitter|03.07.16|13:16

Ik snap deze column ook niet. Hoe durf je te zeggen dat de FAM HOT is, terwijl er net een bijdrage aan de rijscholenkiezer mislukt is. Waarom focust dit vakblad op bestaande partijen, die geen invulling kunnen geven. Geen enkel project is met deze partijen tot op heden gelukt. En dan na een MISLUKKING staat het hoofd van Ruud POSITIEF in de schijnwerpers, nou ja zeg.

Youran van Ark|04.07.16|09:11

Ik blijf vanzelf over. Hoef ik niks voor te doen. Hapsnurken, jullie praten veel, maar laten jullie gezicht niet zien. Moeten we dat serieus nemen, mensen met maskers op?

Tjeerd Bijzitter|04.07.16|15:28

van ark. Je hebt het over anderen allemaal. Je noemt ze hapsnurken. Jij vindt van jezelf dat je overblijft. Waarom liet jij je gezicht dan niet zien bij de rijscholenkiezer en vermelde dit onder een andere woon plaats? Wisten je leerlingen dat wel of ga je hen dat nog vertellen. Dan blijf je inderdaad alleen over als je hen dat verteld. Hoef je inderdaad niks voor te doen. Dat gaat vanzelf. Wie is dan hier die een masker op heeft?

Youran van Ark|04.07.16|21:22

ik wenste niet op een site te staan waar ik geen toestemming voor heb gegeven. hij was zo lek als een mandje en dit was een mooie manier om er niet tussen te staan. ik zit niet bij een hielenlikkende branche organisatie en scoorde dus laag. complete onzin want ik ben de eigenlijk de beste. ik heb alleen slimme lerlingen die toch niet op zo een slechte site kijken. dus eigenlijk was het niet eens nodig.

Youran van Ark|04.07.16|21:25

Who the hell is Tjeerd, Kenny of Amptenaar. Hou je masker op want je hebt een lelijke kop! Hahah

Tjeerd Bijzitter|05.07.16|10:31

Haha Lol

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.