SEAT, Leon, lesauto

Rijexamen wordt in één klap 123 euro duurder

De vernieuwingen in de Vlaamse rijopleiding hebben een stevige uitwerking op de kosten ervan. Voor het behalen van het rijexamen en alles wat daarbij hoort moet een kandidaat straks ruim 120 euro meer neertellen. Dat komt niet doordat de prijzen voor de examens extreem veel stijgen, maar vooral door de invoering van een verplichte terugkomdag.

Dat meldt het Belgische VTM. Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts heeft in navolging van het hoge aantal verkeersdoden in België ingegrepen in de rijopleiding. Zijn ambitie is om in 2030 nog maximaal 133 verkeersdoden te moeten tellen en wil in 2050 naar nul dodelijke gevallen.

Terugkomdag

De prijsstijgingen worden doorgevoerd per 1 juni 2017. Waar het rijexamen nu 51 euro kost, is dit straks 174 euro. Dat heeft amper te maken met de examens; het theoriedeel blijft even duur en het praktijkexamen wordt slechts drie euro duurder. Het gaat vooral om de terugkomdag die extra wordt ingepland, waarin enkele maanden na het behalen van het rijbewijs wordt gekeken hoe het met iemands rijvaardigheid is gesteld.

De mogelijkheid om te leren rijden bij je ouders blijft bestaan in Vlaanderen. Wel moeten ouders dit dit begeleiden een cursus bij een rijschool volgen. Deze duurt twee uur en kost twintig euro.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

1 reactie op “Rijexamen wordt in één klap 123 euro duurder”

Rij School|29.06.16|14:08

Vlaamse mobiliteitsminister Ben Weyts heeft in navolging van het hoge aantal verkeersdoden in België ingegrepen in de rijopleiding! Dat is alleen maar toe te juichen want elk slachtoffer is er een te veel!
Maar dat je dan met je ouders mag leren rijden die daarvoor een cursus van 2 uur voor 20 euro(!) moeten volgen wordt dit bericht toch een soort van Belgenmop!! Het is te hopen dat Brussel het te druk heeft met het vertrek van Engeland en dit idee niet voor heel Europa wil invoeren!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.