‘Zwevende rijschoolleerling is overgeleverd aan prijsvechters’

Wat rijschoolhouders en rijinstructeurs ook vonden en vinden van de Rijscholenkiezer, het is erg dat er nu geen onafhankelijk kanaal meer is om toekomstige leerlingen te helpen in hun zoektocht naar een goede rijschool. Juist de zwevende leerling is daardoor overgeleverd aan de prijsvechters. Dat zegt Peter van Neck, voorzitter van brancheorganisatie VRB, in reactie op het stoppen van de rijschoolvergelijkingswebsite.

OPINIE – We krijgen nogal wat reacties binnen op het verdwijnen van de Rijscholenkiezer. Na de uitspraak van de rechter was dit eigenlijk ook te verwachten. Maar van de andere kant is het natuurlijk doodjammer dat we nu HELEMAAL niets meer hebben richting toekomstige leerlingen en hun ouders, om hen precies die informatie te geven die bij de keuze van een goede rijschool relevant is.

Zwevende leerlingen

Juist de “zwevende” leerling die voor ons allen het verschil kan maken in omzet is door het gebrek aan goede voorlichting overgeleverd aan de prijsvechters, de mindere Goden en aan de sjoemelende onderkant van onze branche. En daar hebben we allemaal dus collectief last van. De VRB heeft vele uren gespendeerd aan het geven van feedback voor deze site en hebben kosten noch moeite gespaard om er een succes van te maken.

Het enige “verwijtbare” is dat TeamAlert nog voordat men met ons om tafel zat al een plaatje had gemaakt, zoals zij dachten dat het moest gaan uitzien. We hebben van dag één samen met de FAM aangegeven dat we absoluut geen toegevoegde waarde zagen in een reviewgedeelte. Omdat dit manipuleerbaar was en eigenlijk ook geen zoden aan de dijk zette.

Betreurenswaardig

Maar om de één of andere reden was men niet te vermurwen en bleef dit onderdeel er in. En juist op dit vlak hebben ze het dus nu verloren. De rechter heeft nou net geoordeeld over het vergelijkingsproduct. En dat is dus nu voor ons allemaal erg betreurenswaardig te noemen, hoe rijschoolhouders in de eerste euforie hier ook over denken en oordelen.

Peter van Neck

Peter van Neck, Voorzitter VRB

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

5 reacties op “‘Zwevende rijschoolleerling is overgeleverd aan prijsvechters’”

Amptenaar|03.07.16|00:12

Bij de inleiding wordt gesteld dat het een onafhankelijk kanaal is. Ik vraag mij serieus af in hoeverre je dit zo zwart op wit kunt stellen. Leerlingen krijgen info van anderen, per definitie gekleurd. Zoeken als ze zoeken naar vergelijkingsmateriaal die hun idee of keuze bevestigd. Wel of geen rijscholenkiezer, maakt niets uit Peter. Peter als jij iets hebt wat je goed bevallen is en je verteld het mij en ik denk zo die Peter heeft het meegemaakt, ga ik er vanuit het klopt. Maar dat is niet zo

Amptenaar|03.07.16|00:15

Er is een spreekwoord wat zegt: Wat de 1 niet lust vreet de ander zich dood in… Echt rouwig, nee. Mensen die gebruik maken van de rijscholenkiezer, zijn onzeker, wat is goed of niet goed, zullen een klein sociaal leven hebben en dan ben je inderdaad aangewezen op…..Dit soort sites.

Rij School|03.07.16|10:30

Geachte heer van Neck,
Wat is volgens u de definitie van een goede rijschool?
Zijn dat rijscholen die adverteren met lessen voor € 37,- (wat later blijkt lessen van 50 minuten te zijn, dus omgerekend ruim € 44,- per 60 minuten!)
Waarom ben u tegen reviews? Heeft u liever dat (ontevreden) leerlingen via Undercover | Kassa | Radar hun slechte ervaring over HUN rijschool breed over Nederland laten uitstrooien? Daarmee worden direct ALLE rijscholen in een negatief daglicht gezet!

Rij School|03.07.16|10:35

Een goede rijschool heeft leerlingen door mond op mond reclame, zo’n rijschool probeert leerlingen niet met lessen van 45 of 50 minuten binnen te lokken, maar is eerlijk en oprecht! De brancheverenigingen vinden hoge slagingspercentages belangrijk, maar zijn op de huidige manier weinig informatief! Vandaar dat er dubbele inschrijvingen zijn, die de “goede” leerlingen naar A en de minder goede naar B sturen, maar adverteren met A! Dus wat is volgens u een goede rijschool?

Youran van Ark|04.07.16|09:05

Slechte reviews horen er nu eenmaal bij. Er zijn genoeg vergelijking sites die een betrouwbaar beeld geven van een rijschool. De prijs zegt niks over de kwaliteit. Ik ken hele dure slechte rijscholen en hele goedkope goede.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.