Illegale rijles aan 16-jarige vriendin levert dubbele boete op

Een illegale rijles in Leiden hebben een 16-jarig meisje en haar vriendje beide een boete opgeleverd. Agenten betrapten het duo toen de jongen zijn vriendin op een industrieterrein een rijles aan het geven was. Hij was echter niet bevoegd om rijles te geven, en zij was te jong om achter het stuur te kruipen.

Het voorval gebeurde afgelopen zaterdag op industrieterrein De Waard op de Admiraal Banckertweg. Agenten betrapten het tweetal op heterdaad.

Staande houden

De auto werd door de agenten ter plekke staande gehouden. Het viel op, omdat bij de surveillerende agenten sterk opviel dat iemand de auto bestuurde die deze nog niet onder controle had. Toen bleek dat het meisje niet in het bezit was van een rijbewijs, en haar vriendje met haar aan het oefenen was. Met haar zestien jaar was ze sowieso niet bevoegd om de auto te besturen.

Dat leverde haar een bekeuring op voor rijden zonder rijbewijs. De jongen kreeg daarnaast óók een bekeuring, voor rijles geven zonder geldige WRM-bevoegdheid. Dat gaat in de regel om enkele honderden euro’s.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.