Rechter: oplichting bij theorie gevaar voor verkeersveiligheid

Iemand die zijn theoriecertificaat behaalt door middel van oplichting vormt een gevaar voor de verkeersveiligheid. De maatschappij moet erop kunnen vertrouwen dat dit op een juiste en veilige manier gewaarborgd is. Dat meldde de politierechter in Utrecht toen hij een man veroordeelde tot een onvoorwaardelijke taakstraf van 50 uur voor fraude bij het CBR.

De man was in november 2015 tijdens het theorie-examen in Utrecht door alerte CBR-medewerkers betrapt op voorzegfraude. Dat komt er meestal op neer dat de persoon in kwestie met behulp van een oortje de antwoorden krijgt voorgezegd.

Ernstig feit

De fraudeur wordt nu, acht maanden na het gepleegde delict, veroordeeld tot een onvoorwaardelijke taakstraf van 50 uur of 25 dagen hechtenis. Met zijn verklaring leek de politierechter niet alleen in te gaan op het betreffende fraudegeval, maar ook zijdelings te refereren aan al het gedoe van de afgelopen maanden rondom het theorie-examen.

“Want op het moment dat een certificaat wordt behaald door oplichting komt de verkeersveiligheid in gevaar als zo iemand op de weg komt zonder rijbewijs”, verklaarde hij zijn oordeel van een ernstig feit. “Door de maatschappij moet er op vertrouwd kunnen worden dat dit op een juiste en veilige manier gewaarborgd is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rechter: oplichting bij theorie gevaar voor verkeersveiligheid | RijschoolPro

Rechter: oplichting bij theorie gevaar voor verkeersveiligheid

Iemand die zijn theoriecertificaat behaalt door middel van oplichting vormt een gevaar voor de verkeersveiligheid. De maatschappij moet erop kunnen vertrouwen dat dit op een juiste en veilige manier gewaarborgd is. Dat meldde de politierechter in Utrecht toen hij een man veroordeelde tot een onvoorwaardelijke taakstraf van 50 uur voor fraude bij het CBR.

De man was in november 2015 tijdens het theorie-examen in Utrecht door alerte CBR-medewerkers betrapt op voorzegfraude. Dat komt er meestal op neer dat de persoon in kwestie met behulp van een oortje de antwoorden krijgt voorgezegd.

Ernstig feit

De fraudeur wordt nu, acht maanden na het gepleegde delict, veroordeeld tot een onvoorwaardelijke taakstraf van 50 uur of 25 dagen hechtenis. Met zijn verklaring leek de politierechter niet alleen in te gaan op het betreffende fraudegeval, maar ook zijdelings te refereren aan al het gedoe van de afgelopen maanden rondom het theorie-examen.

“Want op het moment dat een certificaat wordt behaald door oplichting komt de verkeersveiligheid in gevaar als zo iemand op de weg komt zonder rijbewijs”, verklaarde hij zijn oordeel van een ernstig feit. “Door de maatschappij moet er op vertrouwd kunnen worden dat dit op een juiste en veilige manier gewaarborgd is.”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Lars Verpalen

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.