rijles, Engeland, rijexamen, lesauto

Britse CBR gaat wachttijden bekorten met meer examencapaciteit

Ook het Verenigd Koninkrijk heeft te kampen met oplopende wachttijden voor het rijexamen. De Driver and Vehicle Standards Agency (DVSA), de Britse tegenhanger van het CBR, neemt opnieuw maatregelen om die tijden terug te brengen.

De DVSA zet vooral extra examinatoren in om de problemen aan te pakken. Tussen april 2015 en maart 2016 zijn er 193 nieuwe examinatoren gestart, als resultaat van eerdere wervingscampagnes. Sinds april zijn daar bovenop nog eens 69 examinatoren aan de slag gegaan. De bedoeling is om er op termijn nog 114 te laten beginnen. Voorlopig loopt de werving nog door.

Extra uren werken

Omdat extra examinatoren inzetten onvoldoende helpt, gaat de DVSA de examencapaciteit vergroten tussen nu en oktober door ook ’s avonds en in het weekend examens af te nemen. Om dat mogelijk te maken is aan de huidige examinatoren gevraagd of ze bereid zijn extra uren te werken. Ruim 400 van hen gaan dat de komende maanden ook inderdaad doen.

Voorkomen dat er examens afgezegd hoeven te worden omdat de kandidaat niet de juiste papieren bij zich heeft of omdat er iets mankeert aan de lesauto, is een andere manier om de wachttijden terug te brengen. Het afgelopen jaar tussen april 2015 en maart 2016 konden om die reden bijna 2.900 autorijexamens niet doorgaan. Nog eens ruim 2.200 rijexamens konden niet doorgaan omdat de kandidaten te laat arriveerden.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.