controle, politie, Inspectie Verkeer en Waterstaat

Politie betrapt rijinstructeur met rijontzegging

Een 25-jarige rijinstructeur uit Rotterdam met een rijontzegging werd dinsdag betrapt door de politie, toen hij met een 17-jarige leerling op weg was naar een rijexamen. Ondanks zijn rijontzegging vanwege te hard rijden was de instructeur gewoon blijven lesgeven.

Tijdens een routinecontrole van de politie werd de instructeur aangehouden op de A13 ter hoogte van Rotterdam. Toen bleek dat hij helemaal geen rijles mocht geven, omdat hij eerder een forse snelheidsovertreding had begaan. De termijn van zijn rijontzegging, die voor enkele maanden gold, was net ingegaan. Aan de hand van de agenda van de instructeur kon de politie opmaken dat hij ook nog andere lessen had gepland. Hij was dus van plan gewoon door te gaan met zijn werk.

Twee processen-verbaal

Het rijexamen van de leerling kon toch doorgaan. Een andere instructeur begeleidde hem naar het examen, waar hij net op tijd verscheen. Of hij slaagde, is niet bekend. De aangehouden rijinstructeur kreeg twee processen-verbaal: een voor rijden tijdens een rijontzegging en een voor rijles geven zonder geldige papieren.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

1 reactie op “Politie betrapt rijinstructeur met rijontzegging”

Willy Davina|27.08.16|16:52

Dit is een bittere pil maar eigen schuld dikke bult ik kan me voorstellen dat je misschien geen inkomen hebt maar nu wordt het alleen maar erger dit is nu een misdaad en kan gevangenisstraf op staan maar hij denkt ook niet aan zijn leerlingen die zijn op dat moment niet verzekerd je rijdt wel met een kind van een ander eigenlijk te gek voor woorden er zal maar iets gebeuren zo iemand hoort geen rijinstructeur te zijn wij moeten een voorbeeld uitstralen en geen slechte dingen zelf doen. Sterkte

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.