IBKI zoekt nieuwe onderwerpen voor theoretische bijscholing

IBKI nodigt de rijschoolbranche uit om nieuwe onderwerpen aan te dragen voor de theoretische bijscholing WRM. Dat moet uiterlijk vóór 19 september van dit jaar gebeuren.

In het najaar stelt het instituut voor examinering en certificering in de mobiliteitsbranche de nieuwe onderwerpen voor de periode tussen 2017 en 2020 vast. Dat gebeurt in twee stappen. Eerst is er eind september een afstemming in de Centrale examencommissie WRM van IBKI. De definitieve vaststelling van de onderwerpen volgt dan op 15 december.

Criteria

Twee keer per jaar bepaalt IBKI nieuwe theoretische bijscholingsonderwerpen. Het zijn er minimaal twee per jaar. Nieuwe onderwerpen moeten voldoende praktijkrelevant zijn, de doelgroep moet voldoende groot zijn, het onderwerp moet onderscheidend zijn vergeleken met de al bestaande onderwerpen en een onderwerp moet geschikt zijn voor elke cursusontwikkelaar of -aanbieder die het interessant vindt. Een voorstel van een indiener die zijn didactisch concept exclusief wil houden, komt niet in aanmerking als bijscholingsonderwerp WRM.

Wie een onderwerp voordraagt, moet dat kort motiveren aan de hand van de eerder genoemde criteria. Als in de vergadering van eind september blijkt dat er interesse is voor bepaalde onderwerpen, dan zal IBKI de indieners vragen om hun voorstellen verder uit te werken.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.