Sleepvragen vanaf 7 november in theorie-examen

Vanaf 7 november wordt een klein deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets vernieuwd. De kandidaten krijgen vanaf die datum een nieuw vraagtype in het examen voorgelegd. Daarmee is in augustus bij de examencentra in Rijswijk en Zwolle al proefgedraaid.

Met een nieuw vraagtype moeten kandidaten het antwoord slepen naar een plaats in een afbeelding Dat vergt minder tekst, wat handig is voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde. Vanaf 7 november bevat elk theorie-examen twee van deze sleepvragen.

Modernisering

De verandering is onderdeel van de modernisering van theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het nieuwe individuele, examenafnamesysteem. Daarmee verwacht het CBR beter te kunnen testen of een kandidaat de regels kent en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er meer nieuwe vraagtypen. Een voorbeeld zijn hotspot-vragen, waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

Vorige maand is ook een ander type vernieuwing getest, namelijk het vrij kunnen bladeren door het examen. Het is nog niet bekend wanneer die vernieuwing ingevoerd wordt.

Lees ook:

Minder tekst en vrij bladeren getest door theorie-examen CBR getest

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Sleepvragen vanaf 7 november in theorie-examen | RijschoolPro

Sleepvragen vanaf 7 november in theorie-examen

Vanaf 7 november wordt een klein deel van het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets vernieuwd. De kandidaten krijgen vanaf die datum een nieuw vraagtype in het examen voorgelegd. Daarmee is in augustus bij de examencentra in Rijswijk en Zwolle al proefgedraaid.

Met een nieuw vraagtype moeten kandidaten het antwoord slepen naar een plaats in een afbeelding Dat vergt minder tekst, wat handig is voor kandidaten die moeite hebben met lezen. De inhoud van het examen blijft hetzelfde. Vanaf 7 november bevat elk theorie-examen twee van deze sleepvragen.

Modernisering

De verandering is onderdeel van de modernisering van theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het nieuwe individuele, examenafnamesysteem. Daarmee verwacht het CBR beter te kunnen testen of een kandidaat de regels kent en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er meer nieuwe vraagtypen. Een voorbeeld zijn hotspot-vragen, waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

Vorige maand is ook een ander type vernieuwing getest, namelijk het vrij kunnen bladeren door het examen. Het is nog niet bekend wanneer die vernieuwing ingevoerd wordt.

Lees ook:

Minder tekst en vrij bladeren getest door theorie-examen CBR getest

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.