CBR vermindert en verbetert rijtestlocaties auto en motor

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Vanaf december van dit jaar kunnen mensen bij wie het CBR een rijtest in de auto of op de motor afneemt nog maar op dertig locaties in het land terecht. Nu zijn dat er nog 53. Met het terugbrengen van het aantal locaties, wil het CBR de dienstverlening verbeteren door onder meer langere openingstijden.

Met de rijgeschiktheidstesten beoordeelt het CBR of bestuurders die problemen hebben met hun gezondheid nog wel in staat zijn om veilig te rijden. De huidige locaties zijn niet allemaal even geschikt voor minder validen. Ook zijn de openingstijden soms erg beperkt. Door 23 locaties te schrappen voor de auto- en motorrijtesten, wil het CBR de openingstijden van de dertig overgebleven locaties verruimen en daar vaker rijtesten aanbieden. Op die locaties is de toegankelijkheid wel goed en ook is er meer privacy mogelijk tijdens het gesprek met een deskundige. Bij de keuze voor de locaties waar het CBR auto- en motorrijtesten blijft afnemen is rekening gehouden met de landelijke dekking. Uitgangspunt is dat de locaties voor iedereen binnen een uur bereikbaar zijn. De rijtestlocaties voor vrachtauto, bus en trekker blijven onveranderd.

Locaties die vervallen

De rijtestlocaties die vervallen per 1 december zijn: Almelo, Apeldoorn, Berkel-Enschot, Den Helder, Dordrecht, Eemnes, Emmeloord, Gouda, Harderwijk, Heerlen, Hoogeveen, Meppel, Middelburg, Mierlo, Roosendaal, Sittard-Geleen, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tiel, Weert, Winschoten en Zaandam.

Vanaf 1 december kunnen mensen die worden opgeroepen voor een rijtest in hun eigen auto, zelf een tijdstip vastleggen en wijzigen via Mijn CBR. Sinds september kunnen rijscholen rijtesten met een lesauto via TOP internet reserveren voor hun klanten.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “CBR vermindert en verbetert rijtestlocaties auto en motor”

Kees Foks|29.09.16|14:36

We kunnen de rijtest beter afschaffen of alleen een meld plicht invoeren . Een bejaarde bv uit Cadzand is 90 minuten onderweg om in Goes te komen daar bij moet hij door een 7 km lange tunnel.autosnelwegen waar hij nooit komt in een stad rijden waar hij nooit komt .Dus het feit alleen al dat hij zich meld is een teken dat de persoon rijvaardig is. Hij is immers niet verongelukt op weg naar Goes.

Kees Foks|29.09.16|22:49

Hoe het dan moet metde coderingen die met een 5 beginnen en vooral code 5.02 daar ben ik benieuwd naar. De rijgeschiktheids tester moet dus in Goes gaan bepalen dat iemand uit Oostburg in een straal van 20 km rond zijn woonplaats mag rijden. Of mag hij straks 20 km rond Goes rijden en niet in Oostburg? Daar heeft zo moge duidelijk zijn de betrokkene niets aan

Carla Soeteman|13.10.16|22:11

De dienstverlening hoeft niet verbeterd te worden en langere openingstijden zijn niet nodig,
want ouderen gaan ’s avonds niet meer de deur uit.
De kandidaten hoeven niet meer “privacy” want ze komen op tijden dat de andere kandidaten al weg zijn.
Op de huidige locaties blijven de andere examinatoren gewoon hun werk den dus ik begrijp niet wat er gesloten moet worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR vermindert en verbetert rijtestlocaties auto en motor | RijschoolPro

CBR vermindert en verbetert rijtestlocaties auto en motor

RIJSWIJK – Hoofdkantoor CBR. ANP PHOTO PIETER FRANKEN

Vanaf december van dit jaar kunnen mensen bij wie het CBR een rijtest in de auto of op de motor afneemt nog maar op dertig locaties in het land terecht. Nu zijn dat er nog 53. Met het terugbrengen van het aantal locaties, wil het CBR de dienstverlening verbeteren door onder meer langere openingstijden.

Met de rijgeschiktheidstesten beoordeelt het CBR of bestuurders die problemen hebben met hun gezondheid nog wel in staat zijn om veilig te rijden. De huidige locaties zijn niet allemaal even geschikt voor minder validen. Ook zijn de openingstijden soms erg beperkt. Door 23 locaties te schrappen voor de auto- en motorrijtesten, wil het CBR de openingstijden van de dertig overgebleven locaties verruimen en daar vaker rijtesten aanbieden. Op die locaties is de toegankelijkheid wel goed en ook is er meer privacy mogelijk tijdens het gesprek met een deskundige. Bij de keuze voor de locaties waar het CBR auto- en motorrijtesten blijft afnemen is rekening gehouden met de landelijke dekking. Uitgangspunt is dat de locaties voor iedereen binnen een uur bereikbaar zijn. De rijtestlocaties voor vrachtauto, bus en trekker blijven onveranderd.

Locaties die vervallen

De rijtestlocaties die vervallen per 1 december zijn: Almelo, Apeldoorn, Berkel-Enschot, Den Helder, Dordrecht, Eemnes, Emmeloord, Gouda, Harderwijk, Heerlen, Hoogeveen, Meppel, Middelburg, Mierlo, Roosendaal, Sittard-Geleen, Sneek, Spijkenisse, Terneuzen, Tiel, Weert, Winschoten en Zaandam.

Vanaf 1 december kunnen mensen die worden opgeroepen voor een rijtest in hun eigen auto, zelf een tijdstip vastleggen en wijzigen via Mijn CBR. Sinds september kunnen rijscholen rijtesten met een lesauto via TOP internet reserveren voor hun klanten.

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Yvonne Ton

3 reacties op “CBR vermindert en verbetert rijtestlocaties auto en motor”

Kees Foks|29.09.16|14:36

We kunnen de rijtest beter afschaffen of alleen een meld plicht invoeren . Een bejaarde bv uit Cadzand is 90 minuten onderweg om in Goes te komen daar bij moet hij door een 7 km lange tunnel.autosnelwegen waar hij nooit komt in een stad rijden waar hij nooit komt .Dus het feit alleen al dat hij zich meld is een teken dat de persoon rijvaardig is. Hij is immers niet verongelukt op weg naar Goes.

Kees Foks|29.09.16|22:49

Hoe het dan moet metde coderingen die met een 5 beginnen en vooral code 5.02 daar ben ik benieuwd naar. De rijgeschiktheids tester moet dus in Goes gaan bepalen dat iemand uit Oostburg in een straal van 20 km rond zijn woonplaats mag rijden. Of mag hij straks 20 km rond Goes rijden en niet in Oostburg? Daar heeft zo moge duidelijk zijn de betrokkene niets aan

Carla Soeteman|13.10.16|22:11

De dienstverlening hoeft niet verbeterd te worden en langere openingstijden zijn niet nodig,
want ouderen gaan ’s avonds niet meer de deur uit.
De kandidaten hoeven niet meer “privacy” want ze komen op tijden dat de andere kandidaten al weg zijn.
Op de huidige locaties blijven de andere examinatoren gewoon hun werk den dus ik begrijp niet wat er gesloten moet worden.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.