Introductie sleepvragen theorie-examen twee maanden later

De invoering van de sleepvragen in het theorie-examen is verschoven. Op verzoek van de brancheorganisaties FAM en VRB verplaatst CBR de invoeringsdatum van het eerste nieuwe vraagtype, de sleepvraag, naar 1 januari 2017. Aanvankelijk was de introductie gepland op 7 november.

De brancheorganisaties geven volgens het CBR aan meer voorbereidingstijd nodig te hebben. Daarom is besloten om bijna twee maanden later te starten met sleepvragen. Vanaf 1 januari 2017 wordt een nieuwe vraagtype geïntroduceerd in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets, waarbij moeten kandidaten het antwoord moeten slepen naar een plaats in een afbeelding. In augustus is er al proefgedraaid met het nieuwe vraagtype, dat minder tekst vergt dan de reguliere vragen. Dat is prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen.

Nog meer nieuwe vraagtypen

De verandering is onderdeel van de modernisering van theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het nieuwe individuele, examenafnamesysteem. Daarmee verwacht het CBR beter te kunnen testen of een kandidaat de regels kent en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er meer nieuwe vraagtypen. Een voorbeeld zijn hotspot-vragen, waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Introductie sleepvragen theorie-examen twee maanden later | RijschoolPro

Introductie sleepvragen theorie-examen twee maanden later

De invoering van de sleepvragen in het theorie-examen is verschoven. Op verzoek van de brancheorganisaties FAM en VRB verplaatst CBR de invoeringsdatum van het eerste nieuwe vraagtype, de sleepvraag, naar 1 januari 2017. Aanvankelijk was de introductie gepland op 7 november.

De brancheorganisaties geven volgens het CBR aan meer voorbereidingstijd nodig te hebben. Daarom is besloten om bijna twee maanden later te starten met sleepvragen. Vanaf 1 januari 2017 wordt een nieuwe vraagtype geïntroduceerd in het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets, waarbij moeten kandidaten het antwoord moeten slepen naar een plaats in een afbeelding. In augustus is er al proefgedraaid met het nieuwe vraagtype, dat minder tekst vergt dan de reguliere vragen. Dat is prettig voor kandidaten die moeite hebben met lezen.

Nog meer nieuwe vraagtypen

De verandering is onderdeel van de modernisering van theorie-examen, die twee jaar geleden begon met het nieuwe individuele, examenafnamesysteem. Daarmee verwacht het CBR beter te kunnen testen of een kandidaat de regels kent en inzicht in het verkeer heeft. Volgend jaar volgen er meer nieuwe vraagtypen. Een voorbeeld zijn hotspot-vragen, waarbij een kandidaat een punt in een afbeelding aanwijst.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Yvonne Ton

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.