Datum rijtest CBR kan tot week van tevoren worden gewijzigd

De datum voor het afleggen van een rijtest bij het CBR kan tot zeven dagen voor de rijtest nog gewijzigd worden. Voorheen was deze termijn nog veertien dagen. Daarnaast is het nu ook mogelijk voor klanten van het CBR een rijtest met eigen auto zelf via Mijn CBR te reserveren en te wijzigen. 

Binnen de zeven dagen voor de rijtest kan de afspraak alleen vervroegd worden als hier een beschikbare datum voor is. Rijopleiders nemen eerst contact op met de klantenservice van het CBR om een reservering van een rijtest te wijzigen, net zoals dat voorheen ook het geval was.

Rijtestlocaties

Wie een rijtest moet afnemen kan samen met de rijschool een datum, tijd en locatie afspreken. Het aantal rijtestlocaties van het CBR gaat volgend jaar terug van 53 naar 30. Dat gebeurt in drie fases: per 1 januari sluiten de eerste tien locaties, per 1 april de volgende zeven en vanaf 1 juli nog eens zes.

Het CBR wil met het terugdringen van het aantal locaties het serviceniveau op de overgebleven plaatsen verbeteren. Aanvankelijk zouden alle 23 locaties vanaf 1 december worden opgedoekt, maar na protest vanuit de brancheverenigingen wordt het sluiten stapsgewijs uitgevoerd.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Datum rijtest CBR kan tot week van tevoren worden gewijzigd | RijschoolPro

Datum rijtest CBR kan tot week van tevoren worden gewijzigd

De datum voor het afleggen van een rijtest bij het CBR kan tot zeven dagen voor de rijtest nog gewijzigd worden. Voorheen was deze termijn nog veertien dagen. Daarnaast is het nu ook mogelijk voor klanten van het CBR een rijtest met eigen auto zelf via Mijn CBR te reserveren en te wijzigen. 

Binnen de zeven dagen voor de rijtest kan de afspraak alleen vervroegd worden als hier een beschikbare datum voor is. Rijopleiders nemen eerst contact op met de klantenservice van het CBR om een reservering van een rijtest te wijzigen, net zoals dat voorheen ook het geval was.

Rijtestlocaties

Wie een rijtest moet afnemen kan samen met de rijschool een datum, tijd en locatie afspreken. Het aantal rijtestlocaties van het CBR gaat volgend jaar terug van 53 naar 30. Dat gebeurt in drie fases: per 1 januari sluiten de eerste tien locaties, per 1 april de volgende zeven en vanaf 1 juli nog eens zes.

Het CBR wil met het terugdringen van het aantal locaties het serviceniveau op de overgebleven plaatsen verbeteren. Aanvankelijk zouden alle 23 locaties vanaf 1 december worden opgedoekt, maar na protest vanuit de brancheverenigingen wordt het sluiten stapsgewijs uitgevoerd.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.