vrachtwagenchauffeur

CCV wil stoppen met aantal examencategorieën

De divisie CCV van het CBR wil stoppen met het afnemen van examens voor vier categorieën. Het gaat om logistiek, planner wegtransport, chauffeur geconditioneerd vervoer en chauffeur sierteelt. De vraag naar deze examens zou zo laag zijn dat het CBR ze niet meer tegen een acceptabel tarief kan aanbieden.

Het aantal examenkandidaten varieert jaarlijks tussen de nul en zeventig, laat het CBR weten. “We zien een opvallende daling van het aantal kandidaten tussen 2014 en nu. Hoe dat komt weten we niet”, aldus woordvoerder Nathalie Dingeldein.

Andere aanbieders

Naast de beperkte interesse in deze examens, heeft de branche volgens het CBR zelf ook aangegeven geen noodaak voor het examen meer te zien. Bovendien zijn er inmiddels andere examenaanbieders op de markt. “Denk dan bijvoorbeeld aan MBO-opleidingen of EVO (belangenorganisatie voor logistiek, red.): zij bieden een opleiding logistiek medewerker aan met afsluitend een examen. Ook zijn er diverse leertrajecten als planner.”

CCV, die examens verzorgt voor professionals in wegvervoer, binnenvaart en logistiek, is momenteel nog in overleg met de branche en het ministerie van Infrastructuur en Milieu over de toekomst van de vier onderdelen. Later moet duidelijk worden per wanneer wordt gestopt met het aanbieden van deze examens. Voorlopig blijft het dus mogelijk voor kandidaten om deze examens af te leggen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.