Overleg Tweede Kamer over fraude WRM-pas uitgesteld

De Tweede Kamer gaat de fraude rond de WRM-bevoegdheidspas voor rijinstructeurs donderdag niet meer behandelen. Het algemeen overleg over wegverkeer en verkeersveiligheid, waar de fraude rond de WRM-pas onderdeel van is, is verplaatst naar 18 januari. Ook de regels rond de speed pedelec en het beginnersrijbewijs stonden op de agenda van dit overleg.

De fraude rond de WRM-pas zou in eerste instantie worden behandeld als onderdeel van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. Aangezien de behandeling van deze wet vermoedelijk wordt opgeschoven tot na de Tweede Kamer-verkiezingen, stelde PvdA-Kamerlid Duco Hoogland de fraude naar voren te halen en onderdeel te maken van het algemeen overleg rond verkeersveiligheid dat voor 15 december op de planning stond.

Fraude

Het vermoeden bestaat dat enkele honderden rijinstructeurs in Nederland lesgeven zonder geldige WRM-bevoegdheidspas. In overleg met de brancheorganisaties controleren examinatoren van het CBR sinds deze zomer dagelijks de WRM-bevoegdheidspas van rijinstructeurs. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) herkent zich overigens niet in het beeld van grootschalige fraude, zo liet zij eerder weten.

Lees ook: Veertig onbevoegde rijinstructeurs betrapt bij controles CBR

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

3 reacties op “Overleg Tweede Kamer over fraude WRM-pas uitgesteld”

Amptenaar|15.12.16|23:03

hmm wat is fraude, humm wat is fraude, eh wat is fraude. Ja als het voor de wet geregeld is, is fraude fraude. Maar ja als de wetgeving voor geen meter klopt en instructeurs draagvlak gaan zoeken bij elkaar voor een actie in Den Haag!!!! Dan kun je je afvragen of er uberhaupt sprake is van WRM fraude. Dan denk ik eerder aan een ander soort fraude, dat is het afpakken van geld bij degene die de praktijkbegeleiding moet doen.

Amptenaar|15.12.16|23:07

Nog geen maand geleden, waren ons belangenbehartigers zogenaamd heel goed bezig met kamerleden. Maar kennelijk, nu dit in het nieuws komt, is de kerstborrel, eindejaars afsluiting of de nieuwjaarsborrel toch even belangrijker dan het opkomen voor onze belangen.

Beste voorzittersoverleg: STOP DE PRAKTIJKBEGELEIDING EN LAAT ZIEN DAT JE HET KAN.

gerrit|29.12.16|22:06

Deze minister zit gewoon de rit uit, na 15 maart is ze weg en laat ze de lijken in de kast na voor haar opvolger
daar hoeven we niks meer van te verwachten, hooguit wat rancuneuze vertragingstactieken.
maak van die praktijbegeleiding idd maar een begeleiding en geen auditie / toneelstuk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Overleg Tweede Kamer over fraude WRM-pas uitgesteld | RijschoolPro

Overleg Tweede Kamer over fraude WRM-pas uitgesteld

De Tweede Kamer gaat de fraude rond de WRM-bevoegdheidspas voor rijinstructeurs donderdag niet meer behandelen. Het algemeen overleg over wegverkeer en verkeersveiligheid, waar de fraude rond de WRM-pas onderdeel van is, is verplaatst naar 18 januari. Ook de regels rond de speed pedelec en het beginnersrijbewijs stonden op de agenda van dit overleg.

De fraude rond de WRM-pas zou in eerste instantie worden behandeld als onderdeel van de Wet Rijonderricht Motorrijtuigen. Aangezien de behandeling van deze wet vermoedelijk wordt opgeschoven tot na de Tweede Kamer-verkiezingen, stelde PvdA-Kamerlid Duco Hoogland de fraude naar voren te halen en onderdeel te maken van het algemeen overleg rond verkeersveiligheid dat voor 15 december op de planning stond.

Fraude

Het vermoeden bestaat dat enkele honderden rijinstructeurs in Nederland lesgeven zonder geldige WRM-bevoegdheidspas. In overleg met de brancheorganisaties controleren examinatoren van het CBR sinds deze zomer dagelijks de WRM-bevoegdheidspas van rijinstructeurs. Minister Melanie Schultz van Haegen (Infrastructuur) herkent zich overigens niet in het beeld van grootschalige fraude, zo liet zij eerder weten.

Lees ook: Veertig onbevoegde rijinstructeurs betrapt bij controles CBR

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

3 reacties op “Overleg Tweede Kamer over fraude WRM-pas uitgesteld”

Amptenaar|15.12.16|23:03

hmm wat is fraude, humm wat is fraude, eh wat is fraude. Ja als het voor de wet geregeld is, is fraude fraude. Maar ja als de wetgeving voor geen meter klopt en instructeurs draagvlak gaan zoeken bij elkaar voor een actie in Den Haag!!!! Dan kun je je afvragen of er uberhaupt sprake is van WRM fraude. Dan denk ik eerder aan een ander soort fraude, dat is het afpakken van geld bij degene die de praktijkbegeleiding moet doen.

Amptenaar|15.12.16|23:07

Nog geen maand geleden, waren ons belangenbehartigers zogenaamd heel goed bezig met kamerleden. Maar kennelijk, nu dit in het nieuws komt, is de kerstborrel, eindejaars afsluiting of de nieuwjaarsborrel toch even belangrijker dan het opkomen voor onze belangen.

Beste voorzittersoverleg: STOP DE PRAKTIJKBEGELEIDING EN LAAT ZIEN DAT JE HET KAN.

gerrit|29.12.16|22:06

Deze minister zit gewoon de rit uit, na 15 maart is ze weg en laat ze de lijken in de kast na voor haar opvolger
daar hoeven we niks meer van te verwachten, hooguit wat rancuneuze vertragingstactieken.
maak van die praktijbegeleiding idd maar een begeleiding en geen auditie / toneelstuk.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.