Motorrijder raakt instructeur kwijt: politie geeft begeleiding

In Geldrop heeft de politie even de rol van rijinstructeur overgenomen nadat een motorrijder zijn begeleider kwijt was geraakt op de snelweg. De politie had er duidelijk plezier in en concludeerde na de rit richting de rijschool dat de man zijn vaardigheden al goed beheerst. 

Een motorrijder met een L-plaatje achterop zijn motorfiets, trok donderdag in Geldrop de aandacht van de politie. De man werd namelijk niet vergezeld door een rijinstructeur. Reden voor de politie om de motorrijder te controleren, schrijft de politie op Facebook.

Rijinstructeur kwijt

De motorrijder vertelde dat hij op de snelweg zijn begeleider was kwijtgeraakt. Via zijn oortje hoorde hij dat hij naar de rijschool in Geldrop moest rijden. Omdat hij officieel niet zonder begeleiding mag rijden en zijn instructeur telefonisch ook niet kon bereiken, besloot de politie ‘de schone taak van instructeur maar over te nemen’.

‘Zoals de cursist is aangeleerd, vroegen we hem voor ons uit te rijden zodat we hem naar zijn rijschool konden begeleiden. Uiteraard hebben we in onze dienstauto het rijgedrag van de cursist goed aanschouwd en zijn we tot de conclusie gekomen dat deze crusist de basis goed beheerst’, schrijft het politieteam.

De leerling was blij dat hij op deze manier herenigd kon worden met zijn instructeur. De politie hield op de rijschool een adviesgesprekje en liet het daar ook bij.

Wil je ook de nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Motorrijder raakt instructeur kwijt: politie geeft begeleiding”

Corry van Sandwijk|16.12.16|13:39

Politie nu ook instructeur?! Ziet na 1 zo’n ritje al hoe hij rijdt hoop dat de instructeur het ermee eens is anders moet ie goed kunnen motiveren waarom niet ;-p

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.