RijbewijsConcurrent

RijbewijsConcurrent opnieuw failliet verklaard

De RijbewijsConcurrent is voor de derde keer failliet verklaard. Het faillissement is woensdag door de rechtbank in Lelystad uitgesproken. De onderneming raakte twee keer eerder failliet: in 2008 en in 2014. Het bedrijf wordt al jaren gezien als een omstreden franchisegever. 

Curator Sanne Kleerebezem bevestigt het faillissement, maar wil verder geen inhoudelijke informatie over deze zaak verstrekken. Meer duidelijkheid moet komen uit het faillissementsverslag, dat over enkele weken gepubliceerd wordt.

Teruglopend aantal klanten

Na het faillissement in 2014 liet De RijbewijsConcurrent nog een schuld achter van in totaal ruim 700.000 euro. Belangrijkste schuldeiser was de Belastingdienst met een vordering van 643.000 euro. De financiële moeilijkheden zouden in 2011 zijn ontstaan als gevolg van de enorme concurrentie in de markt. Hierdoor konden diverse franchisenemers hun maandelijkse fee niet betalen.

Verder kwam de Rijbewijs Concurrent een aantal keer negatief in het nieuws. Eigenaar Henk Bakker zou volgens branchegenoten zijn franchisenemers uitbuiten en de markt kapot concurreren. Ook zou het bedrijf wurgcontracten hanteren.

Doorstart

Omdat het aantal klanten terugliep, konden de rekeningen aan de Belastingdienst niet worden betaald, wat uiteindelijk het faillissement heeft veroorzaakt. Bakker kocht vervolgens voor 4.000 euro opnieuw de handelsnaam Rijbewijs Concurrent. Vorig jaar maakte het bedrijf een doorstart met een nieuwe website, mijnrijbewijsconcurrent.nl. De RijbewijsConcurrent adverteert met rijlessen aan voor 33 euro; wie niet slaagt voor het examen betaalt slechts 23 euro per rijles.

Wil je ook de nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

4 reacties op “RijbewijsConcurrent opnieuw failliet verklaard”

Amptenaar|23.12.16|15:59

Oke.

Hoe hadden de heren belangenbehartigers ideeën om een CAO te realiseren, bij zulke lage lesprijzen? Veel concurrentie was toch goed voor de kwaliteit?

Dit is nog maar 1 die vertrekt!

Jan Nonnekes|29.12.16|15:29

Zulke heren blijven gewoon en ongestraft door gaan en zadelen andere met de ellende op.
Ze gaan failliet zijn van de schulden af en gaan vrolijk weer verder.
Ik ken ook zo’n bedrijf in Eindhoeven. Waar menig één nog iets van tegoed heeft.
Begint met een D.

Marijke Kusters|05.01.17|18:38

Wordt er dan wel netjes alles afgedragen Youran?? BTW, Lb enz. enz.

Rijschool van Ark|02.11.17|17:26

?

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.