Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

‘Het jaar van de waarheid voor de rijschoolbranche’

Na de inspanningen in het afgelopen jaar, heeft BOVAG goede hoop dat de politiek eindelijk aan de slag gaat met de aangedragen suggesties. BOVAG wil komend jaar niet alleen in Den Haag blijven aandringen op het verbeteren van de rijschoolbranche; ook kijkt de branchevereniging kritisch mee naar de reserveringstermijnen bij het CBR, schrijft Frank Hoornenborg, voorzitter BOVAG Rijscholen.

2016 kunnen we inmiddels wel definiëren als het jaar van de waarheid voor de rijscholenbranche. Na jaren van lobbyen in politiek Den Haag bleken de heren en dames in de Tweede Kamer eindelijk ontvankelijk voor onze roep om maatregelen van hoger hand om onze sector weer een stuk gezonder te krijgen.

Aandacht

Met het zogenaamde startdocument vond BOVAG samen met FAM en VRB een gewillig oor bij een aantal Kamerleden en de continue media-aandacht voor louche zaakjes maakte dat zelfs bij regeringspartij VVD het licht ging branden. Terwijl de liberalen, net als BOVAG zelf overigens, toch echt verre van voorstander zijn van meer regeltjes voor ondernemers. In ons geval zijn meer regels echter pure noodzaak en daar is iedereen inmiddels gelukkig van overtuigd.

Het aantal rijscholen in Nederland is een paar jaar geleden geëxplodeerd en vele nieuwkomers blijken bewust of onbewust weinig kaas van ondernemen te hebben gegeten. En dat heeft gevolgen voor de consument, voor concullega’s en voor de hele branche. Wellicht zelfs voor de verkeersveiligheid. Met de verkiezingen voor de deur is het nog even koffiedik kijken, maar we hebben goede hoop dat de koe nu eindelijk bij de horens wordt gevat op het Binnenhof. BOVAG zal er in elk geval ook na de verkiezingen op aandringen dat een gezonde rijscholenbranche aandachtspunt blijft voor de politiek.

Wachttijden

Over koe bij de horens vatten gesproken: de reserveringstermijnen voor B-examens blijven een groot probleem. Het CBR kondigde lang geleden al maatregelen aan, maar helaas wordt nog steeds op een meerderheid van de examenlocaties de maximale termijn van zeven weken overschreden. We lazen maanden terug dat veel van de sollicitanten niet voldeden aan de functie-eisen voor een examinator. Intussen mogen de rijscholen hun klanten blijven uitleggen waarom het zo lang moet duren voordat ze op examen mogen.

En het bemoeilijkt ook nog eens de planning, want het wordt zo wel heel erg lastig om de examendatum goed op de opleiding te laten aansluiten. Een oplossing is tot op heden echter uitgebleven en zodra die oplossing er wel komt, willen we er ook zeker van zijn dat de dreiging van lange wachttijden in de toekomst tijdig wordt getackeld. Sowieso moeten we ervoor waken dat naast B geen andere categorieën hierin worden meegezogen.

Frank Hoornenborg, voorzitter BOVAG Rijscholen

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

5 reacties op “‘Het jaar van de waarheid voor de rijschoolbranche’”

Tjeerd Bijzitter|02.01.17|21:27

sja alles is weer gezegd en net zoals andere jaren. doet met denken en iedereen doet een plas en alles bleef zoals het was.

Staan de belangen van Bruinsma nog steeds voorop?

Tjeerd Bijzitter|02.01.17|21:50

“het jaar van de waarheid” Voor BOVAG wel ja, die interesseert auto opleidingen toch niet.

Vrachtwagensubsidie beuren vanuit de grotere EU landen en dan een beetje verdelen onder je leden, links lullen en rechts de grote zakken vullen.

Marijke Kusters|05.01.17|18:34

BOVAG, verbeter de wereld, begin bij uzelf!!!!!!!!!!!!!

Marijke Kusters|05.01.17|18:35

Meer mocht ik niet schrijven, ik moest me aan de huisregels houden.

Marijke Kusters|05.01.17|18:36

Eigenlijk kwam het erop neer idd zakken vullen!!!!!!!!!!

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.