Dubbele identiteitsfraude bij CBR: verdachte vlucht

Medewerkers van het CBR hebben vorige week donderdag in Goes twee kandidaten betrapt met een vals Identiteitsbewijs. Een van de kandidaten is meegenomen door de politie, de andere kandidaat nam direct de benen. Het CBR heeft aangifte gedaan.

De politie doet onderzoek naar de twee verdachten. Bij (vermoedelijke) fraude doet het CBR altijd aangifte bij de politie. In de meeste gevallen komt de politie direct naar het examencentrum om de kandidaat te verhoren of mee te nemen naar het bureau.

Controleren op fraude

Het CBR controleert op verschillende manieren op fraude. Voorafgaand aan het praktijkexamen wordt de identiteit van de kandidaat bijvoorbeeld gekeurd. Hierbij maakt het CBR gebruik van controleapparatuur en medewerkers die speciaal zijn getraind op het gebied van documentherkenning en look-a-likes. Zij hebben dezelfde training gehad als medewerkers van de marechaussee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Dubbele identiteitsfraude bij CBR: verdachte vlucht | RijschoolPro

Dubbele identiteitsfraude bij CBR: verdachte vlucht

Medewerkers van het CBR hebben vorige week donderdag in Goes twee kandidaten betrapt met een vals Identiteitsbewijs. Een van de kandidaten is meegenomen door de politie, de andere kandidaat nam direct de benen. Het CBR heeft aangifte gedaan.

De politie doet onderzoek naar de twee verdachten. Bij (vermoedelijke) fraude doet het CBR altijd aangifte bij de politie. In de meeste gevallen komt de politie direct naar het examencentrum om de kandidaat te verhoren of mee te nemen naar het bureau.

Controleren op fraude

Het CBR controleert op verschillende manieren op fraude. Voorafgaand aan het praktijkexamen wordt de identiteit van de kandidaat bijvoorbeeld gekeurd. Hierbij maakt het CBR gebruik van controleapparatuur en medewerkers die speciaal zijn getraind op het gebied van documentherkenning en look-a-likes. Zij hebben dezelfde training gehad als medewerkers van de marechaussee.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen: , ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.