Rijschool verdacht van fraude bij theorie-examen CBR en IBKI

Twee mannen en een vrouw moeten volgende week voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen wegens fraude bij zowel de theorie-examens van het CBR als IBKI. De drie worden ervan verdacht tussen maart 2013 en september 2014 opnames te hebben gemaakt of laten maken van examenvragen. Via de Amsterdamse Verkeersschool Eros werden de vragen doorgespeeld aan de leerlingen.

De verdachten, eigenaar Erol C. (24), Kübra C. (25) en Mert C. (22) zouden met behulp van een spybril opnames hebben gemaakt of laten maken van examenvragen. Deze opnames werden vervolgens gebruikt bij het geven van theorielessen. Daarnaast worden twee van hen verdacht van het witwassen van geld en verboden wapenbezit.

‘Ik help mensen’

Op de Facebookpagina van de Verkeersschool heeft Erol C. gereageerd op de beschuldigingen: “Ik fraudeer niet. Ik help mensen. Je betaalt een bedrag en dat bedrag zorgt ervoor dat je je theorie kunt halen. Ik heb alle vragen die je op je examen kunt krijgen. Dat klopt. Maar ik zorg ervoor dat je het ook begrijpt.”

De verkeersschool belooft de leerlingen op de website een slagingspercentage van 100 procent bij het theorie-examen. ‘Alle cursisten haalden binnen één dag hun theorie’. In een video geven leerlingen lovende reacties over de lesmethode van de rijschool.

Daarnaast biedt Eros opleidingen aan voor rijinstructeurs en taxichauffeurs. ‘Je kunt hier al binnen drie tot vier maanden motor- en autorij-instructeur worden, terwijl dat bij andere opleidingen vaak een jaar duurt’, luidt de tekst op de website.

Wapenbezit

Naast de fraude verdenkt het Openbaar Ministerie Erol C. en Kübra C. van het witwassen van 10.000 euro en het in bezit hebben van een pistool met munitie. Erol C. zou daarnaast ruim 95.000 euro hebben overgedragen op Schiphol.

Woensdag moeten de drie verdachten voor de meervoudige kamer in Amsterdam verschijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Rijschool verdacht van fraude bij theorie-examen CBR en IBKI | RijschoolPro

Rijschool verdacht van fraude bij theorie-examen CBR en IBKI

Twee mannen en een vrouw moeten volgende week voor de rechtbank in Amsterdam verschijnen wegens fraude bij zowel de theorie-examens van het CBR als IBKI. De drie worden ervan verdacht tussen maart 2013 en september 2014 opnames te hebben gemaakt of laten maken van examenvragen. Via de Amsterdamse Verkeersschool Eros werden de vragen doorgespeeld aan de leerlingen.

De verdachten, eigenaar Erol C. (24), Kübra C. (25) en Mert C. (22) zouden met behulp van een spybril opnames hebben gemaakt of laten maken van examenvragen. Deze opnames werden vervolgens gebruikt bij het geven van theorielessen. Daarnaast worden twee van hen verdacht van het witwassen van geld en verboden wapenbezit.

‘Ik help mensen’

Op de Facebookpagina van de Verkeersschool heeft Erol C. gereageerd op de beschuldigingen: “Ik fraudeer niet. Ik help mensen. Je betaalt een bedrag en dat bedrag zorgt ervoor dat je je theorie kunt halen. Ik heb alle vragen die je op je examen kunt krijgen. Dat klopt. Maar ik zorg ervoor dat je het ook begrijpt.”

De verkeersschool belooft de leerlingen op de website een slagingspercentage van 100 procent bij het theorie-examen. ‘Alle cursisten haalden binnen één dag hun theorie’. In een video geven leerlingen lovende reacties over de lesmethode van de rijschool.

Daarnaast biedt Eros opleidingen aan voor rijinstructeurs en taxichauffeurs. ‘Je kunt hier al binnen drie tot vier maanden motor- en autorij-instructeur worden, terwijl dat bij andere opleidingen vaak een jaar duurt’, luidt de tekst op de website.

Wapenbezit

Naast de fraude verdenkt het Openbaar Ministerie Erol C. en Kübra C. van het witwassen van 10.000 euro en het in bezit hebben van een pistool met munitie. Erol C. zou daarnaast ruim 95.000 euro hebben overgedragen op Schiphol.

Woensdag moeten de drie verdachten voor de meervoudige kamer in Amsterdam verschijnen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.