Ruud Rutten, FAM Verkeersscholen, branchevereniging, rijschoolhouder

FAM wil organisatie nog meer op de kaart zetten

Branchevereniging FAM (Federatie Autorijschool Management) wil de organisatie landelijk nog beter op de kaart zetten voor de consument. Dat zei voorzitter Ruud Rutten donderdagavond tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in Lexmond. “We zijn er niet alleen voor het grote werk, maar ook de A- en B-opleidingen.”

FAM wil bijvoorbeeld vaker naar buiten treden. De branchevereniging heeft commissies opgericht om hier werk van te maken. “Denk bijvoorbeeld aan één dag waarop alle FAM-rijscholen een open dag houden”, zegt Rutten. “Wanneer consumenten een BOVAG-sticker op de deur zien, weten ze wel wat dat inhoudt. Maar bij FAM is dat anders. De consument moet weten waar de FAM voor staat.”

FAM wil zich komend jaar daarbij meer op de A- en B-categorie gaan richten. “Vooral B is een beetje blijven liggen. We waren afgelopen jaar met name druk met C en Code 95. We willen nog meer uitdragen dat we er ook voor de A- en B-opleidingen zijn.”

Behulpzaam

Rutten sprak tijdens de nieuwsjaarsbijeenkomst lovend over de leden. “Ik ben trots op alle FAM’ers. FAM groeit en bloeit. Iedereen is betrokken”, vertelt Rutten. De voorzitter benadrukt ook de bereidheid van de leden om elkaar te helpen en bij te springen als dat nodig is. “Is een instructeur ziek? Binnen een half uur is het probleem opgelost.”

Het beeld dat de branchevereniging geen goede relatie heeft met de andere brancheorganisaties, politiek en instanties als IBKI en CBR, wil hij voorgoed uit de wereld helpen. “We hebben misschien niet allemaal dezelfde belangen, maar we hebben wel allemaal hetzelfde doel voor ogen: professionalisering van de rijschoolbranche.”

Voor deze samenwerkingspartners heeft hij bovendien een boodschap: “Als brutale Limburger durf ik te zeggen: de kennis zit binnen de FAM. We hebben specialisten in huis die op de werkvloer elke dag bezig zijn met categorieën als Code 95, C en CE. Heb je vragen, raadpleeg dan een van onze leden. ”

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.