politie, handboeien, aanhouding

Rijinstructeur vernielt autoruit examinator CBR

politie, handboeien, aanhouding

Een rijinstructeur is vorige week door de Amsterdamse politierechter veroordeeld tot een werkstraf van 30 uur. De man heeft recentelijk een autoruit van een examinator in Amsterdam ingeslagen terwijl hij al een toegangsverbod had bij het CBR. De man is door de politie aangehouden en meegenomen naar het bureau, meldt het CBR.

Het CBR had de instructeur al een toegangsverbod opgelegd van negen maanden na een reeks incidenten. Dat weerhield de man er niet van toch op het examencentrum in Amsterdam te verschijnen. De rijinstructeur tikte de ruit in van de examinator, terwijl er CBR-medewerkers in de auto zaten.

Taakstraf

De opleider is veroordeeld tot een taakstraf van 30 uur, het vergoeden van de door het CBR gevorderde schade en een strafrechtelijke gebiedsontzegging voor alle panden en terreinen van het CBR gedurende een jaar. Als de man het gebiedsverbod overtreedt, riskeert hij een gevangenisstraf van een week.

“We willen onze medewerkers en bezoekers een veilige omgeving bieden”, aldus het CBR. “Bij grensoverschrijdend gedrag nemen we altijd maatregelen. Indien mogelijk doen we aangifte en werken we samen met politie en justitie.”

Wil je ook de nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Rijinstructeur vernielt autoruit examinator CBR”

John Willemsen|30.01.17|21:16

Kom op: al een toegangsverbod van negen maanden na eerdere incidenten en in Amsterdam. Dan weet ik zelfs om wie het (hoogstwarschijnlijk) gaat, en ik woon in België..!

Peter Van Brugge|02.02.17|12:34

Wat is er voorgevallen? Mis de voorgeschiedenis even.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.