rechtbank

Vier jaar cel voor steekpartij bij theorie-opleider

De rechtbank in Antwerpen heeft een 20-jarige man veroordeeld tot een gevangenisstraf van vier jaar, waarvan twee jaar voorwaardelijk, nadat hij bij een theorie-opleider in Antwerpen door het lint is gegaan en twee mensen heeft verwond. Een van de slachtoffers was in levensgevaar, meldt Het Laatste Nieuws.

De man werd in september samen met twee anderen door theorie-opleider Zekerslagen.be op straat gezet omdat ze ruzie hadden gemaakt over een zitplaats in het cursuslokaal. Anderhalf uur later kwam de verdachte terug naar de rijschool om zijn 100 euro inschrijvingsgeld terug te eisen. Hij beweerde dat hij niet geslaagd was in zijn theoretisch rijexamen, omdat hij de les niet volledig had kunnen volgen. De uitbater weigerde, waarna de man begon te schreeuwen en te duwen.

Messteken

De verdachte werd niet binnen gelaten. De man pakte vervolgens een mes en verwondde de uitbater aan zijn schouder. Een medewerker probeerde het mes af te pakken maar liep daarbij een snijwond op aan zijn hand. De man stak de uitbater nog in zijn buik en sloeg op de vlucht.

De uitbater werd zwaargewond naar het ziekenhuis gebracht. Hij had een snijwond van 17 centimeter opgelopen aan zijn schouder en een steekwond van 3 centimeter in zijn buik. De verdachte werd een dag later bij zijn werkgever in Balen opgepakt. Hij ontkende eerst zijn actie maar beweerde daarna dat hij de uitbater ‘per ongeluk’ verwond had nadat de uitbater agressief was geworden. De rechtbank ging hier niet in mee.

Wil je ook de nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.