rijles, Engeland, rijexamen, lesauto

Man heeft black-out en zakt binnen vijf seconden voor rijbewijs

Een 33-jarige Brit kreeg het voor elkaar om binnen vijf seconden te zakken voor zijn rijexamen. Bij het verlaten van het terrein van het examencentrum, koos hij direct voor de verkeerde kant van de weg, terwijl hij toch echt zijn hele leven al in het Verenigd Koninkrijk woont.

De examenkandidaat kan er zelf wel om lachen, zo vertelt hij tegen de Mirror. Hij zegt dat hij een volledige black-out had op het moment dat hij wegreed. “Ik naderde de kruising en ik vroeg me af: aan welke kant van de weg rijden we eigenlijk?” Zijn kans om de goede weg te kiezen was fifty-fifty, maar hij gokte verkeerd. Hij koos de rechterbaan.

Rijexamen vervolgen

De examinator vroeg de man: “Besef je dat je op de verkeerde weghelft rijdt?”. “Ik had het parkeerterrein van het examencentrum nog niet eens verlaten. Ik woon mijn hele leven in het Verenigd Koninkrijk, dus ik had geen enkele reden om niet links te gaan rijden.”

Om de hele situatie nog erger te maken, moest hij ook nog eens zijn 40 minuten durende rijexamen verder afleggen, dat hij verder glansrijk heeft doorstaan. Zijn rijinstructeur en examinator gaven aan nog nooit zoiets in hun carrière te hebben meegemaakt. Wel kreeg de man veel steunbetuigingen nadat hij zijn belevenis op social media had gedeeld.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.