LV

Eigenaar RijbewijsConcurrent treft schikking van 7.500 euro

Ondernemer Henk Bakker van de franchiseformule RijbewijsConcurrent heeft met een schikking van 7.500 euro zijn schulden van ruim 140.000 euro afgedaan. De rechter-commissaris is hier onlangs mee akkoord gegaan. Het gaat om de schulden die hij had bij zijn tweede faillissement in 2014. Eind vorig jaar is RijbewijsConcurrent voor de derde keer failliet verklaard. Van een bestuurdersverbod is echter geen sprake. 

Na het tweede faillissement in 2014 had Bakker nog een rekening-courant vordering, oftewel schulden van ruim 140.000 euro bij zijn onderneming. Hoewel Bakker ‘summier’ heeft kunnen aangeven dat het werkelijke bedrag lager ligt, staat een deel van de ze vordering vast. Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag van Vorstman Advocaten. Bakker heeft 7.500 euro kunnen lenen van een bevriende relatie en heeft dit bedrag als een schikking aangeboden. De curator is hiermee akkoord gegaan met toestemming van de rechter-commissaris. Hiermee is deze zaak afgedaan.

Eerdere faillissementen

In 2008 maakte RijbewijsConcurrent al een doorstart na een eerste faillissement. Zo’n dertig franchisenemers zouden zijn meegegaan bij de doorstart. Zij betaalden een maandelijkse fee, die aanvankelijk 275 euro bedroeg maar in de loop der jaren werd verhoogd naar 475 euro.

In 2011 ontstonden er moeilijkheden, die volgens de ondernemer zouden zijn ontstaan door de grote concurrentie in de branche en het overschot aan rijinstructeurs waardoor verschillende rijschoolhouders in de problemen kwamen. Hierdoor konden diverse franchisenemers hun maandelijkse fee niet betalen. Ook is RijbewijsConcurrent meerdere malen negatief in het nieuws geweest waardoor het aantal nieuwe klanten flink terug liep, zo staat beschreven in het faillissementsverslag.

Belastingdienst

Vanwege uiteenlopende zaken kwam Bakker in betalingsmoeilijkheden waardoor ook een schuld opliep bij de Belastingdienst van zo’n 600.000 euro. Eind 2013 heeft de Belastingdienst beslag gelegd op de inventaris. In september gooide Bakker de handdoek in de ring, mede vanwege familieomstandigheden. Twee schuldeisers hebben vervolgens een faillissement aangevraagd. Het faillissement van Ivano Beheer, waar de handelsnaam RijbewijsConcurrent onder viel, is augustus 2014 voor de tweede keer uitgesproken.

Eind vorig jaar werd RijbewijsConcurrent voor de derde keer failliet verklaard. De ondernemer liet deze keer een schuld achter van minstens 37.500 euro. Ook had het bedrijf twaalf medewerkers in dienst. Curator Sanne Kleerebezem van Okkerse en Schop Advocaten doet ook onderzoek naar RijbewijsKrediet en de website Rijschoolpartners.nl, die eigendom zijn van RijbewijsConcurrent

Bestuurdersverbod

Drie faillissementen roept de vraag op of het mogelijk is dat een ondernemer steeds weer opnieuw begint met zijn bedrijf. Sinds 1 juli vorig jaar kan een ondernemer een bestuurdersverbod opgelegd krijgen van maximaal vijf jaar. Dat gaat echter niet zomaar. Er moet namelijk sprake zijn van faillissementsfraude en wangedrag. De regering wil hiermee voorkomen dat malafide bestuurders hun activiteiten voort kunnen zetten.

Fraude of onregelmatigheden rond het faillissement is bij RijbewijsConcurrent niet vastgesteld, laat Kleerebezem desgevraagd weten, die het derde faillissement van RijbewijsConcurrent afwikkelt. Van een bestuurdersverbod is dan ook geen sprake.

Lees ook:

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Eigenaar RijbewijsConcurrent treft schikking van 7.500 euro”

Guno Ghazi|25.02.17|09:48

Dus als ik het goed begrijp,schik je voor 7500 euro,waardoor je uiteindelijke schuld van 140,000 euro wordt kwijtgescholden.
Henk Bakker lacht zich suf.

Youran van Ark|28.02.17|22:03

welkom in Nederland.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Eigenaar RijbewijsConcurrent treft schikking van 7.500 euro | RijschoolPro
LV

Eigenaar RijbewijsConcurrent treft schikking van 7.500 euro

Ondernemer Henk Bakker van de franchiseformule RijbewijsConcurrent heeft met een schikking van 7.500 euro zijn schulden van ruim 140.000 euro afgedaan. De rechter-commissaris is hier onlangs mee akkoord gegaan. Het gaat om de schulden die hij had bij zijn tweede faillissement in 2014. Eind vorig jaar is RijbewijsConcurrent voor de derde keer failliet verklaard. Van een bestuurdersverbod is echter geen sprake. 

Na het tweede faillissement in 2014 had Bakker nog een rekening-courant vordering, oftewel schulden van ruim 140.000 euro bij zijn onderneming. Hoewel Bakker ‘summier’ heeft kunnen aangeven dat het werkelijke bedrag lager ligt, staat een deel van de ze vordering vast. Dat blijkt uit het laatste faillissementsverslag van Vorstman Advocaten. Bakker heeft 7.500 euro kunnen lenen van een bevriende relatie en heeft dit bedrag als een schikking aangeboden. De curator is hiermee akkoord gegaan met toestemming van de rechter-commissaris. Hiermee is deze zaak afgedaan.

Eerdere faillissementen

In 2008 maakte RijbewijsConcurrent al een doorstart na een eerste faillissement. Zo’n dertig franchisenemers zouden zijn meegegaan bij de doorstart. Zij betaalden een maandelijkse fee, die aanvankelijk 275 euro bedroeg maar in de loop der jaren werd verhoogd naar 475 euro.

In 2011 ontstonden er moeilijkheden, die volgens de ondernemer zouden zijn ontstaan door de grote concurrentie in de branche en het overschot aan rijinstructeurs waardoor verschillende rijschoolhouders in de problemen kwamen. Hierdoor konden diverse franchisenemers hun maandelijkse fee niet betalen. Ook is RijbewijsConcurrent meerdere malen negatief in het nieuws geweest waardoor het aantal nieuwe klanten flink terug liep, zo staat beschreven in het faillissementsverslag.

Belastingdienst

Vanwege uiteenlopende zaken kwam Bakker in betalingsmoeilijkheden waardoor ook een schuld opliep bij de Belastingdienst van zo’n 600.000 euro. Eind 2013 heeft de Belastingdienst beslag gelegd op de inventaris. In september gooide Bakker de handdoek in de ring, mede vanwege familieomstandigheden. Twee schuldeisers hebben vervolgens een faillissement aangevraagd. Het faillissement van Ivano Beheer, waar de handelsnaam RijbewijsConcurrent onder viel, is augustus 2014 voor de tweede keer uitgesproken.

Eind vorig jaar werd RijbewijsConcurrent voor de derde keer failliet verklaard. De ondernemer liet deze keer een schuld achter van minstens 37.500 euro. Ook had het bedrijf twaalf medewerkers in dienst. Curator Sanne Kleerebezem van Okkerse en Schop Advocaten doet ook onderzoek naar RijbewijsKrediet en de website Rijschoolpartners.nl, die eigendom zijn van RijbewijsConcurrent

Bestuurdersverbod

Drie faillissementen roept de vraag op of het mogelijk is dat een ondernemer steeds weer opnieuw begint met zijn bedrijf. Sinds 1 juli vorig jaar kan een ondernemer een bestuurdersverbod opgelegd krijgen van maximaal vijf jaar. Dat gaat echter niet zomaar. Er moet namelijk sprake zijn van faillissementsfraude en wangedrag. De regering wil hiermee voorkomen dat malafide bestuurders hun activiteiten voort kunnen zetten.

Fraude of onregelmatigheden rond het faillissement is bij RijbewijsConcurrent niet vastgesteld, laat Kleerebezem desgevraagd weten, die het derde faillissement van RijbewijsConcurrent afwikkelt. Van een bestuurdersverbod is dan ook geen sprake.

Lees ook:

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Eigenaar RijbewijsConcurrent treft schikking van 7.500 euro”

Guno Ghazi|25.02.17|09:48

Dus als ik het goed begrijp,schik je voor 7500 euro,waardoor je uiteindelijke schuld van 140,000 euro wordt kwijtgescholden.
Henk Bakker lacht zich suf.

Youran van Ark|28.02.17|22:03

welkom in Nederland.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.