Sociale rijschool: rijbewijs halen voor 300 euro

Wie in Frankrijk zijn rijbewijs wil halen maar daar geen geld voor heeft, kan terecht bij de Franse afdeling van de sociale beweging Emmaüs. Waar het halen van een rijbewijs in Frankrijk gemiddeld zo’n 1500 euro kost, hoeven de leerlingen bij Emmaüs slechts 300 euro te betalen. De organisatie wil hiermee meer kansen bieden voor werklozen die geen rijlessen kunnen betalen. Een rijbewijs moet hen meer perspectief bieden op de arbeidsmarkt.

Een rijles kost gemiddeld 50 euro in Frankrijk; bij Emmaüs is dat slechts vijf euro. Voor het halen van het rijbewijs met 45 lessen zijn de leerlingen niet meer kwijt dan 300 euro. De overige kosten worden aangevuld door lokale overheden.

Strenge criteria

De rijopleiding zegt geen concurrentie te vormen voor bestaande rijscholen. Er worden namelijk strenge voorwaarden gesteld aan de sociale rijopleiding. Leerlingen moeten voldoen aan sociale, economische en geografische criteria. De Emmaüs-afdeling heeft een speciale commissie die daarop toeziet.

De directeur van de plaatselijke Emmaüs-beweging zegt tegen de Franse krant Le Figaro dat de overkoepelende organisatie het project nauwlettend volgt. Hij verwacht dan ook dat het project zal uitbreiden naar andere afdelingen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Sociale rijschool: rijbewijs halen voor 300 euro”

niels vos|16.03.17|17:46

dit is een land die aan veiligheid denkt rijden als een opleiding beoordeelt wanneer gaan we dit in nederland zien politiek dit kan dus ook jullie hebben alleen over extra bijscholing neem voorbeeld van frankrijk

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.