uber, taxi

Uber lokt chauffeurs met korting op opleiding bij rijschool

Taxibedrijf Uber geeft potentiële chauffeurs kortingen op de opleiding tot taxichauffeur. Met deze maatregel hoopt Uber nieuwe chauffeurs te vinden. Uber heeft grote moeite om mensen te vinden die voor dit bedrijf willen rijden.

Uber organiseert zaterdag een speciale open dag voor geïnteresseerden. Wie komt, krijgt een korting van 159 euro op een rijopleiding bij een rijschool, meldt RTL Z. Daarnaast krijgen chauffeurs informatie over het opzetten van een eigen bedrijf. De chauffeurs van Uber zijn namelijk niet in loondienst maar werken als zelfstandig ondernemer.

Papierwerk

De papierhandel die ingevuld moet worden om mensen te mogen vervoeren, is een grote drempel om daadwerkelijk als taxichauffeur aan de slag te gaan, laat Uber weten. Van de duizend aanmeldingen die Uber wekelijks binnenkrijgen, gaat uiteindelijk minder dan 1 procent voor het bedrijf de weg op. Daarnaast spelen ook de hoge kosten mee. De chauffeurs zijn zeker 4.000 euro kwijt aan zaken als het theorie- en praktijkexamen, de taxivergunning en de verplichte boordcomputer.

Momenteel bieden er volgens het bedrijf zo’n duizend chauffeurs hun diensten via Uber aan in Amsterdam. Uber verwacht zaterdag 200 chauffeurs op de open dag. “We zijn heel tevreden over onze prestaties in Amsterdam. Maar om kortere aanrijtijden en lagere prijzen te krijgen, zoeken we altijd nieuwe mensen”, zegt een woordvoerster tegenover RTL Z.

Lees ook: FNV: examen voor taxichauffeurs moet blijven

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Uber lokt chauffeurs met korting op opleiding bij rijschool | RijschoolPro
uber, taxi

Uber lokt chauffeurs met korting op opleiding bij rijschool

Taxibedrijf Uber geeft potentiële chauffeurs kortingen op de opleiding tot taxichauffeur. Met deze maatregel hoopt Uber nieuwe chauffeurs te vinden. Uber heeft grote moeite om mensen te vinden die voor dit bedrijf willen rijden.

Uber organiseert zaterdag een speciale open dag voor geïnteresseerden. Wie komt, krijgt een korting van 159 euro op een rijopleiding bij een rijschool, meldt RTL Z. Daarnaast krijgen chauffeurs informatie over het opzetten van een eigen bedrijf. De chauffeurs van Uber zijn namelijk niet in loondienst maar werken als zelfstandig ondernemer.

Papierwerk

De papierhandel die ingevuld moet worden om mensen te mogen vervoeren, is een grote drempel om daadwerkelijk als taxichauffeur aan de slag te gaan, laat Uber weten. Van de duizend aanmeldingen die Uber wekelijks binnenkrijgen, gaat uiteindelijk minder dan 1 procent voor het bedrijf de weg op. Daarnaast spelen ook de hoge kosten mee. De chauffeurs zijn zeker 4.000 euro kwijt aan zaken als het theorie- en praktijkexamen, de taxivergunning en de verplichte boordcomputer.

Momenteel bieden er volgens het bedrijf zo’n duizend chauffeurs hun diensten via Uber aan in Amsterdam. Uber verwacht zaterdag 200 chauffeurs op de open dag. “We zijn heel tevreden over onze prestaties in Amsterdam. Maar om kortere aanrijtijden en lagere prijzen te krijgen, zoeken we altijd nieuwe mensen”, zegt een woordvoerster tegenover RTL Z.

Lees ook: FNV: examen voor taxichauffeurs moet blijven

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.