Rijinstructeur toont asociaal rijgedrag rond lesauto

Rijinstructrice toont asociaal rijgedrag rond lesauto

Vlak voor de lesauto nog snel even oversteken, levensgevaarlijke inhaalacties en alles op alles zetten om vóór een lesauto in te voegen op de snelweg. Een rijinstructrice uit Engeland was het asociale rijgedrag rond haar lesauto zo beu dat ze beelden van haar dashcam achter elkaar heeft geplakt en deze naar diverse media heeft gestuurd. 

De video laat zien hoe automobilisten hun leven op het spel zetten om maar niet achter een lesauto te hoeven rijden. De rijinstructrice, die anoniem wil blijven, zegt dat sommige leerlingen het autorijden niet meer aandurven vanwege de manier waarop andere bestuurders hen hebben behandeld.

Schamen

De rijinstructrice vindt dat de bestuurders zich moeten schamen om de manier waarop de leerlingen worden behandeld. “Ze zijn al snel vergeten hoe het voelde om te leren autorijden. Als ze eenmaal zijn geslaagd, lijkt het alsof ze alle lessen over veiligheid zijn vergeten.”

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.