CBR, theorie, examenzaal, examen

Bladeren door theorie-examen CBR wordt definitief

CBR, theorie, examenzaal, examen

Kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets kunnen vanaf 1 juli door het examen bladeren en examenvragen markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Dat heeft het CBR besloten na een succesvolle proef in februari onder 1.200 kandidaten, bij wie het slagingspercentage met twee procent steeg. Het CBR verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens.

In het nieuwe examen kunnen kandidaten niet alleen bladeren, ze kunnen ook zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel ‘gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet.

Driekwart gebruikte nieuwe functies

De proef werd zaterdag 18 februari gehouden op de examenplaatsen in Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Eindhoven en Zwolle. Op die dag zijn ruim 1.200 kandidaten op examen geweest. In Zwolle en Amsterdam werden de 729 kandidaten na afloop gevraagd één vraag op een tablet te beantwoorden. Naar de overige 510 kandidaten die in Arnhem, Barendrecht en Eindhoven examen hebben gedaan is na afloop van het examen per e-mail een vragenlijst gestuurd. Op deze vragenlijst hebben 210 kandidaten geantwoord.

“Ruim driekwart van de kandidaten heeft gebladerd en gemarkeerd tijdens de proef”, laat het CBR weten. “Van hen gaf 96 procent aan het prettig te vinden dat ze hun eigen tijd konden indelen.” Ondertussen gaat het CBR verder met het onderzoeken van verbeteringen van het theorie-examen. Te denken valt aan een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Lees ook: Vernieuwd theorie-examen vermindert fouten door tijdsdruk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bladeren door theorie-examen CBR wordt definitief | RijschoolPro
CBR, theorie, examenzaal, examen

Bladeren door theorie-examen CBR wordt definitief

Kandidaten van het theorie-examen auto, motor en bromfiets kunnen vanaf 1 juli door het examen bladeren en examenvragen markeren. Daarnaast is er geen antwoordtijd per vraag ingesteld. Dat heeft het CBR besloten na een succesvolle proef in februari onder 1.200 kandidaten, bij wie het slagingspercentage met twee procent steeg. Het CBR verandert niets aan de inhoud van de theorie-examens.

In het nieuwe examen kunnen kandidaten niet alleen bladeren, ze kunnen ook zelf de examentijd indelen en een gemarkeerde vraag op een later moment tijdens het examen nog eens bekijken. Het examenonderdeel ‘gevaarherkenning’ in het theorie-examen voor de auto krijgt deze opties niet.

Driekwart gebruikte nieuwe functies

De proef werd zaterdag 18 februari gehouden op de examenplaatsen in Amsterdam, Arnhem, Barendrecht, Eindhoven en Zwolle. Op die dag zijn ruim 1.200 kandidaten op examen geweest. In Zwolle en Amsterdam werden de 729 kandidaten na afloop gevraagd één vraag op een tablet te beantwoorden. Naar de overige 510 kandidaten die in Arnhem, Barendrecht en Eindhoven examen hebben gedaan is na afloop van het examen per e-mail een vragenlijst gestuurd. Op deze vragenlijst hebben 210 kandidaten geantwoord.

“Ruim driekwart van de kandidaten heeft gebladerd en gemarkeerd tijdens de proef”, laat het CBR weten. “Van hen gaf 96 procent aan het prettig te vinden dat ze hun eigen tijd konden indelen.” Ondertussen gaat het CBR verder met het onderzoeken van verbeteringen van het theorie-examen. Te denken valt aan een vraag waarbij de kandidaat het antwoord aanwijst in een afbeelding.

Wil je ook de gratis nieuwsbrief van VerkeersPro ontvangen? Vul hier jouw e-mailadres in:

Lees ook: Vernieuwd theorie-examen vermindert fouten door tijdsdruk

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.