theorie voorbeeld

Verjo verkeersleermiddelen voldoet aan ISO-certificering

Verjo, uitgever van verkeersleermiddelen, voldoet aan de NEN-EN ISO-certificering 9001:2015. Dit certificaat wordt gebruikt om te beoordelen of een organisatie voldoet aan eisen rond wet- en regelgeving, klantgerichtheid en interne processen. Verjo is de eerste uitgever in de Benelux met deze certificering op zak.

De uitgever zorgt bij de ontwikkeling van producten dat ze voldoen aan alle eisen op het gebied van wet- en regelgeving en gebruikerservaring, zoals didactiek en innovatie. “De laatste jaren gaan deze ontwikkelingen steeds sneller”, zegt Danyel Jonker van Verjo, die dit traject intern heeft begeleid en afgerond. “Het wordt steeds belangrijker aan te tonen dat Verjo er niet alleen voor zorgt dat kandidaten kunnen slagen voor theorie-examens maar dat ook rekening wordt gehouden met de maatschappelijke belangen en de eisen die door opleiders en politiek worden gesteld aan lesmateriaal.”

Ook is hierbij belangrijk dat Verjo vertrouwelijk omgaat met informatie van kandidaten, opleiders maar ook van derden. “Deze informatie mag nooit voor andere doeleinden gebruikt kunnen worden.”

Zichtbaar keurmerk

De interne processen productontwikkeling, verkoop, logistiek en administratie moeten op al deze onderdelen gericht zijn. “Om aan kandidaten, opleiders en derden zichtbaar te maken dat Verjo bv dit als uitgangspunt hebben we besloten te voldoen aan de eisen van het onafhankelijk kwaliteitskeurmerk.”

TÜV Nederland heeft een audit uitgevoerd en daarbij vastgesteld dat Verjo bv als organisatie in zijn geheel voldoet aan de eisen van het kwaliteitsmanagementsysteem binnen de normeisen. Evaluatie heeft plaatsgevonden volgens het certificatieregelement van TÜV Nederland voor het toepassingsgebied ontwikkeling, uitgave en verkoop van papieren en digitale leermiddelen.

Rijschoolbranche professionaliseren

“We voegen hiermee opnieuw een hoofdstuk toe aan de innovatieve koers en groei binnen de Benelux”, laat Jonker weten. “De auditeur merkte op dat hij zelden ‘een zo gemotiveerd en positief ingesteld team aan
het werk heeft gezien’.” Chris Verstappen en het voltallige personeel zijn trots op het behalen van dit certificaat en andere doelstellingen.

De komende maanden worden opnieuw innovatieve verkeersleermiddelen toegevoegd aan het portfolio. Bij volgende audits, die standaard plaatsvinden na het behalen van een ISO-certificaat, worden processen opnieuw beoordeeld om de hoge kwaliteitsdoelstellingen te handhaven en waar mogelijk te verbeteren.

“Verjo draagt er met deze ontwikkelingen aan bij dat de rijschoolbranche zich verder kan professionaliseren. De rijschoolbranche is cruciaal op het gebied van verkeersveiligheid en dit vereist de hoogst haalbare kwaliteit.”

Lees ook: Kwaliteitskeurmerk voor CBR-afdeling theorie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.