Al 1.500 mensen met subsidie opgeleid tot chauffeur

Via het project ‘2.000 chauffeurs gezocht’ van het Sectorinstituut Transport en Logistiek hebben al 1.500 mensen een baan gevonden in de transportsector. Het project vergoedt 90 procent van de kosten van de rijopleiding en geeft hen een baangarantie. Hiermee speelt het Sectorinstituut in op het tekort aan vakbekwame chauffeurs dat is ontstaan na het aantrekken van de economie.

Maurice Toonen (27) is de 1.500e deelnemer aan dit project. Onlangs trad hij in dienst bij Van Rooijen Logistiek in Eindhoven. “Als klein manneke reed ik al met pa mee”, vertelt Toonen. “Toen ik wat ouder was, mocht ik soms ook met de wagen oefenen op het terrein. Ik vond het allemaal prachtig, maar het geld ontbrak voor de rijopleiding. Eigenlijk wilde ik altijd al chauffeur worden. Door het zij-instroomproject gaat dat nu eindelijk lukken.”

Procedure

Na een zorgvuldige selectie kunnen kandidaten met subsidie een opleiding tot chauffeur gaan volgen. De opleiding start zodra ze een baan hebben gevonden bij een transportbedrijf.  “We verwachten dat de vraag naar gedreven chauffeurs blijft toenemen”, zegt Willem de Vries, directeur Sectorinstituut Transport en Logistiek. “Daarom hebben de sociale partners besloten om ruimte te maken voor nog eens 500 extra zij-instromers.” Het maximumaantal zij-instromers wordt daarmee verhoogd naar 2.500.

De subsidie komt voor 80 procent vanuit het ministerie van Sociale Zaken en Stichting Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Beroepsgoederenvervoer. Tien procent wordt betaald door de werkgever.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Al 1.500 mensen met subsidie opgeleid tot chauffeur”

Theo Beumers|28.05.17|12:21

Stel eens de vraag bij de juiste man hoeveel geld zij van het ministerie krijgen en hoeveel geld er uiteindelijk bij de chauffeur terecht komt voor de opleiding

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.