Bonje binnen Rijscholen in Verzet: ‘aanbieden petitie gaat door’

Het aanbieden van de petitie door Rijscholen in Verzet (RIV) aan de Tweede Kamer op 13 juni gaat gewoon door. Dat bevestigt woordvoerder Jos Post van RIV nadat een van de initiatiefnemers van de actiegroep dit weekend meldde dat groep zou worden opgeheven. De overige vrijwilligers werken momenteel aan een nieuwe website en hebben ook een nieuwe facebookgroep opgericht.

Henk de Groot richtte vorig jaar samen met Wouter Siben Facebookgroep ‘Rijscholen in Verzet tegen Praktijkbegeleiding’ op, waarmee ze rijinstructeurs wilden verenigen om in actie te komen tegen de sanctie die op praktijkbegeleiding staat. Zo’n 1.600 mensen werden lid. Ook werd een petitie opgezet die inmiddels door ruim 2.900 mensen is ondertekend. De Groot veroorzaakte afgelopen weekend onrust onder de leden van de groep door te melden dat RIV zou worden opgeheven.

De Groot meldde niet eens te zijn met de werkwijze van de actiegroep. De pagina zou worden opgeheven, maar hij wenst zijn collega’s wel ‘veel succes met het opzetten van hun eigen Facebookgroep tegen praktijkbegeleiding, maar dit zal helaas niet uit naam van RIV gebeuren’. Daarop ging ook de website van Rijscholen in Verzet op zwart.

Nieuwe website

De overige vrijwilligers hebben afgelopen weekend direct een nieuwe Facebookpagina aangemaakt, waar honderden leden zich al hebben gemeld. Ook werken ze aan een nieuwe website. Daarnaast zijn ze bezig met het veiligstellen van de petitie. “We hebben hier al eerder op ingespeeld door alvast de handtekeningen uit te draaien”, zegt vrijwilliger Jos Post. “Dit is heel jammer allemaal en het had niet zo hoeven te lopen. Maar we gaan door, linksom of rechtsom. We hebben goede spirit om alles weer op te bouwen en een vuist te kunnen maken.”

Aanbieden petitie

Op 13 juni gaan de vrijwilligers de petitie aanbieden aan de leden van de commissie Infrastructuur en Milieu in Den Haag. De actiegroep roept ‘iedereen die van het vijfjaarlijkse examen afwil’ op om die dag naar Den Haag te komen.  Om 11.45 uur wordt er verzameld op Plein 2, om 13.30 uur wordt de petitie aangeboden aan de politiek.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Bonje binnen Rijscholen in Verzet: ‘aanbieden petitie gaat door’”

Henny Van Son|06.06.17|15:26

het verplicht examen doen moet van de baan eens per twee jaar een cursus volgen zonder verdere gevolgen kan je wel stellen

rijschool van son eens met in het verzet petitie gaat door succes kan er helaas niet zijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bonje binnen Rijscholen in Verzet: ‘aanbieden petitie gaat door’ | RijschoolPro

Bonje binnen Rijscholen in Verzet: ‘aanbieden petitie gaat door’

Het aanbieden van de petitie door Rijscholen in Verzet (RIV) aan de Tweede Kamer op 13 juni gaat gewoon door. Dat bevestigt woordvoerder Jos Post van RIV nadat een van de initiatiefnemers van de actiegroep dit weekend meldde dat groep zou worden opgeheven. De overige vrijwilligers werken momenteel aan een nieuwe website en hebben ook een nieuwe facebookgroep opgericht.

Henk de Groot richtte vorig jaar samen met Wouter Siben Facebookgroep ‘Rijscholen in Verzet tegen Praktijkbegeleiding’ op, waarmee ze rijinstructeurs wilden verenigen om in actie te komen tegen de sanctie die op praktijkbegeleiding staat. Zo’n 1.600 mensen werden lid. Ook werd een petitie opgezet die inmiddels door ruim 2.900 mensen is ondertekend. De Groot veroorzaakte afgelopen weekend onrust onder de leden van de groep door te melden dat RIV zou worden opgeheven.

De Groot meldde niet eens te zijn met de werkwijze van de actiegroep. De pagina zou worden opgeheven, maar hij wenst zijn collega’s wel ‘veel succes met het opzetten van hun eigen Facebookgroep tegen praktijkbegeleiding, maar dit zal helaas niet uit naam van RIV gebeuren’. Daarop ging ook de website van Rijscholen in Verzet op zwart.

Nieuwe website

De overige vrijwilligers hebben afgelopen weekend direct een nieuwe Facebookpagina aangemaakt, waar honderden leden zich al hebben gemeld. Ook werken ze aan een nieuwe website. Daarnaast zijn ze bezig met het veiligstellen van de petitie. “We hebben hier al eerder op ingespeeld door alvast de handtekeningen uit te draaien”, zegt vrijwilliger Jos Post. “Dit is heel jammer allemaal en het had niet zo hoeven te lopen. Maar we gaan door, linksom of rechtsom. We hebben goede spirit om alles weer op te bouwen en een vuist te kunnen maken.”

Aanbieden petitie

Op 13 juni gaan de vrijwilligers de petitie aanbieden aan de leden van de commissie Infrastructuur en Milieu in Den Haag. De actiegroep roept ‘iedereen die van het vijfjaarlijkse examen afwil’ op om die dag naar Den Haag te komen.  Om 11.45 uur wordt er verzameld op Plein 2, om 13.30 uur wordt de petitie aangeboden aan de politiek.

Lees ook:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Bonje binnen Rijscholen in Verzet: ‘aanbieden petitie gaat door’”

Henny Van Son|06.06.17|15:26

het verplicht examen doen moet van de baan eens per twee jaar een cursus volgen zonder verdere gevolgen kan je wel stellen

rijschool van son eens met in het verzet petitie gaat door succes kan er helaas niet zijn

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.