Nieuwe WRM-bijscholingscursus: meervoudige intelligentie

Opweg Verkeersopleidingen heeft een nieuwe WRM-bijschlingscursus ontwikkeld: ‘Meervoudige Intelligentie in de rijinstructie’. De cursus duurt twee dagdelen. Bij deze bijscholing komt de theorie van psycholoog Howard Gardner aan bod, die uitgaat van acht intelligenties. 

De cursus ‘Meervoudige intelligentie in de rijinstructie’ (nummer 49) start officieel op maandag 11 september bij Opweg Verkeersopleidingen in Goes, maar is bij meerdere opleidingsinstituten te volgen.

“Goed onderwijs is essentieel voor alle leerlingen. Deze wordt gecreëerd door enthousiaste rijinstructeurs, die in betrokken interactie met leerlingen op een gevarieerde manier systematisch de leerlingen laten leren en ontwikkelen. De theorie van psycholoog Howard Gardner, waar hij uitgaat van 8 intelligenties (MI), kan hierbij een praktisch hulpmiddel zijn en is makkelijk te integreren in je manier van lesgeven. Zodoende kun je op maat lesgeven”, is de toelichting van Opweg Verkeersopleidingen.

Inhoud van de cursus

De rijinstructeur leert te benoemen, beschrijven en verklaren wat meervoudige intelligentie inhoudt, welke vormen er zijn en wat het belang is van een goede kennis hiervan. Ook is hij in staat de intelligenties te herkennen, de leerling hiervan bewust te maken en zijn les hierop aan te passen.

De rijinstructeur weet wat mentale weerbaarheid is en hoe je dit kunt bevorderen. Ook kan hij het verband leggen tussen MI en de mentale weerbaarheid. De rijinstructeur leert tenslotte hoe hij deze kennis kan toepassen in de praktijk.

Lees ook: Nieuwe onderwerpen WRM-bijscholing: lesprijs berekenen en zelfreflectie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nieuwe WRM-bijscholingscursus: meervoudige intelligentie”

Gerrit Grevengoed|14.07.17|08:00

Maar hoe stop je die ( 8 ) meervoudige intelligenties
in één keurslijf zoals dat vermaledijde IBKI protocol
a.k.a. WRM toneelstuk ?
Je moet ze alle 8 wel kunnen “prikkelen” tot zelfstandigheid
Als je als Timmerman alleen maar een plank recht hoeft af te zagen
moet je hem ook niet verplichten de z’n hele gereedschapskoffer te gebruiken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nieuwe WRM-bijscholingscursus: meervoudige intelligentie | RijschoolPro

Nieuwe WRM-bijscholingscursus: meervoudige intelligentie

Opweg Verkeersopleidingen heeft een nieuwe WRM-bijschlingscursus ontwikkeld: ‘Meervoudige Intelligentie in de rijinstructie’. De cursus duurt twee dagdelen. Bij deze bijscholing komt de theorie van psycholoog Howard Gardner aan bod, die uitgaat van acht intelligenties. 

De cursus ‘Meervoudige intelligentie in de rijinstructie’ (nummer 49) start officieel op maandag 11 september bij Opweg Verkeersopleidingen in Goes, maar is bij meerdere opleidingsinstituten te volgen.

“Goed onderwijs is essentieel voor alle leerlingen. Deze wordt gecreëerd door enthousiaste rijinstructeurs, die in betrokken interactie met leerlingen op een gevarieerde manier systematisch de leerlingen laten leren en ontwikkelen. De theorie van psycholoog Howard Gardner, waar hij uitgaat van 8 intelligenties (MI), kan hierbij een praktisch hulpmiddel zijn en is makkelijk te integreren in je manier van lesgeven. Zodoende kun je op maat lesgeven”, is de toelichting van Opweg Verkeersopleidingen.

Inhoud van de cursus

De rijinstructeur leert te benoemen, beschrijven en verklaren wat meervoudige intelligentie inhoudt, welke vormen er zijn en wat het belang is van een goede kennis hiervan. Ook is hij in staat de intelligenties te herkennen, de leerling hiervan bewust te maken en zijn les hierop aan te passen.

De rijinstructeur weet wat mentale weerbaarheid is en hoe je dit kunt bevorderen. Ook kan hij het verband leggen tussen MI en de mentale weerbaarheid. De rijinstructeur leert tenslotte hoe hij deze kennis kan toepassen in de praktijk.

Lees ook: Nieuwe onderwerpen WRM-bijscholing: lesprijs berekenen en zelfreflectie

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Onderwerpen:

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nieuwe WRM-bijscholingscursus: meervoudige intelligentie”

Gerrit Grevengoed|14.07.17|08:00

Maar hoe stop je die ( 8 ) meervoudige intelligenties
in één keurslijf zoals dat vermaledijde IBKI protocol
a.k.a. WRM toneelstuk ?
Je moet ze alle 8 wel kunnen “prikkelen” tot zelfstandigheid
Als je als Timmerman alleen maar een plank recht hoeft af te zagen
moet je hem ook niet verplichten de z’n hele gereedschapskoffer te gebruiken

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.