LBKR petitie

Belangengroep LBKR gaat verder als stichting

De Landelijke Beroepsgroep Kwaliteitsbevordering Rijschoolbranche (LBKR) gaat verder als stichting. De vrijwilligers stellen als doel de kwaliteit in de rijschoolbranche en daarmee de verkeersveiligheid in Nederland te bevorderen. 

De stichting denkt dit te bereiken door samen met de verschillende belangengroepen in de rijschoolbranche te overleggen. “Op deze manier kan er een gedegen advies aan bijvoorbeeld de politiek worden gegeven dat door de verschillende belangengroepen in de branche gedragen wordt.”

LBKR is een afsplitsing van de actiegroep Rijsholen in Verzet, die zich voornamelijk tegen de praktijkbegeleiding keerde. De oprichters van de stichting LBKR gaan ook gezamenlijk het bestuur vormen, bestaande uit Jos Post (voorzitter), Gerda van Voorst (secretaris), Rianne van Leeuwen (penningmeester) en de algemene bestuursleden Margreet Arkema en Bert de Weerd.

Plan LBKR

LBKR heeft 13 juni een petitie en manifest aangeboden aan de Tweede Kamercommissie Infrastructuur en Milieu. De petitie bestond uit ruim drieduizend handtekeningen en had als doel de huidige praktijkbegeleiding van IBKI te om te vormen. Daarnaast werd uitleg gegeven aan de Tweede Kamerleden over hoe de huidige regelgeving (WRM) ervaren wordt en deed men voorstellen om de WRM en de kwaliteit van de rijopleidingen te verbeteren.

In het manifest wordt gesproken over hogere instroomeisen en opleidingsniveau voor toekomstige rijinstructeurs, de theoretische bijscholing verbeteren, een praktijkgerichte begeleiding in plaats van een een examen en een kwaliteitsregister. In het manifest kondigt LBKR ook een vervolgdocument aan. Hierin wordt dieper ingegaan op wat er in het manifest wordt benoemd.

Gesprekken met andere belangenverenigingen

“De afgelopen tijd heeft LBKR verschillende gesprekken gevoerd met individuele rijinstructeurs en instructeuropleiders en ook met verschillende belangenverenigingen in de rijschoolbranche om dit vervolgdocument te kunnen vormgeven”, aldus LBKR.  “De komende tijd zal in het teken staan van het verfijnen van het document. De verwachting is dat het document begin september gereed is.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

2 reacties op “Belangengroep LBKR gaat verder als stichting”

Peter Hanemaaijer|28.07.17|15:29

Goed bezig! Meer weten? Volg LBKR op https://www.facebook.com/groups/beroepsgroeplbkr/

Peter Hanemaaijer|28.07.17|19:15

Fijn! Jammer dat nog een branchevereniging nodig is maar om het netjes te zeggen; Bij de bestaande brancheverenigingen kan ik mijn ei niet kwijt. LBKR zet zich daadwerkelijk in voor verbetering van de branche en afschaffing van dat absurde herexamen met bijbehorende sanctie. Voor meer info volg de Facebookpagina van LBKR.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.