rechtbank

Vijf maanden cel voor verwonden rijinstructeur met mes

Een 19-jarige man uit Hendrik-Ido-Ambacht is veroordeeld tot negen maanden celstraf waarvan vier voorwaardelijk, nadat hij zijn rijinstructeur met een mes had gestoken en gesneden. Het slachtoffer raakte gewond aan zijn hoofd, knie en rug. 

De dader is door de rechtbank in Dordrecht afgelopen donderdag schuldig bevonden aan een poging tot zware mishandeling. De mishandeling vond begin april van dit jaar plaats in Zwijndrecht.

De verwondingen bij het slachtoffer bleven relatief beperkt, aldus de rechtbank. “Gelet op de plaatsen op het lichaam waar hij het slachtoffer verwondingen heeft toegebracht, waaronder in de rug en in het oor, hadden de gevolgen gemakkelijker ernstiger kunnen zijn dan het relatief beperkte letsel waar het gelukkig bij is gebleven.”

Raadsel

Voor de rechtbank blijft het een raadsel waarom de man de rijinstructeur aanviel. De dader wilde geen openheid van zaken geven. De man is niet eerder veroordeeld en wordt gezien als volledig toerekeningsvatbaar. Uit het rapport van de psycholoog blijkt dat de man maar beperkt aan het onderzoek meewerkte en dat er geen aanwijzingen zijn voor een psychiatrische stoornis of een gebrekkige ontwikkeling.

Volgens het AD ontkent de 19-jarige man de mishandeling en zegt hij dat de instructeur hem had aangevallen. De dader volgde in het verleden een jaar lang lessen bij het slachtoffer, maar zakte drie keer. Later slaagde hij wel bij een andere rijschool.

Lees ook: Negentig uur werkstraf voor rijschoolhouder

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.