Deze merken lesauto’s kun je testen op de Lesauto Testdag 2017

Tijdens de komende editie van de Lesauto Testdag op maandag 18 september zijn er nog meer auto’s beschikbaar voor een testrit dan vorig jaar. Maar liefst 15 automerken stellen op de Lesauto Testdag 2017 hun auto’s beschikbaar voor de rijschoolbranche.

De Lesauto Testdag wordt voor de tweede keer gehouden bij het Nationaal Militair Museum op voormalig vliegbasis Soesterberg: een ideale locatie met volop ruimte voor alle voertuigen. Op het uitgestrekte buitenterrein staan de tientallen lesauto’s klaar om een testrit te maken.

Je kunt de diverse automodellen van onderstaande merken uitgebreid zelf uitproberen op hun geschiktheid als lesauto:

Lesauto van het jaar

Renault, Citroën en Peugeot zijn weer terug op de Lesauto Testdag en staan klaar voor een testrit. Ook kun je proefritten maken in modellen van Nissan, Suzuki, Opel, Seat, Volkswagen, Volvo, Mercedes, Ford, Fiat en Alfa Romeo. Bovendien is dit jaar een Dodge Ram te bewonderen.

Na de proefrit worden rijinstructeurs gevraagd een beoordelingsformulier in te vullen. De auto met de hoogste beoordeling krijgt de titel Lesauto van het Jaar 2018. Vorig jaar kozen de bezoekers de Seat Leon als Lesauto van het Jaar 2017. De auto kreeg het uiteindelijke rapportcijfer 8,7. In 2015 werd de Volkswagen Golf verkozen tot winnaar.

Programma Lesauto Testdag

De Lesauto Testdag is het jaarlijkse evenement voor de rijschoolbranche, georganiseerd door VerkeersPro. Naast het maken van testritten kunnen de aanwezigen de grote rijschoolbeurs bezoeken waar toeleveranciers en andere organisaties hun product of dienst presenteren.

De dag staat in het teken van de ‘Rijschool van de Toekomst’. Tijdens de Lesauto Testdag gaat de branche hierover in gesprek. Er zijn interessante workshops te volgen waarvan een groot deel in het teken staat van dit thema. Nog niet geregistreerd voor de Lesauto Testdag? Schrijf je dan hier in.

Lees ook:

Bekijk ook een sfeerimpressie van de Lesauto Testdag 2017:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.