Rijinstructeur tijdens werk onder invloed en aangehouden, IJsselmeerlaan in Leiden. Foto AS Media

Dronken rijinstructeur rijdt motorleerling omver

Rijinstructeur tijdens werk onder invloed en aangehouden, IJsselmeerlaan in Leiden. Foto AS Media

Een rijinstructeur is woensdagmiddag in Leiden aangehouden nadat hij in beschonken toestand een aanrijding had veroorzaakt. Bij de aanrijding was ook zijn motorleerling betrokken, die van haar lesmotor werd geslingerd. Het rijbewijs van de rijinstructeur is ingevorderd.

De rijinstructeur reed in een personenauto achter zijn leerling aan, die op een lesmotor reed. Ze stopten voor de verkeerslichten bij de kruising van de IJsselmeerlaan en de Willem de Zwijgerlaan. Daar botste de instructeur op de auto voor hem. De aangereden auto schoot vervolgens naar voren tegen de motorrijdster aan, die hierdoor van haar motor werd geslingerd.

Blaastest

Zoals gebruikelijk liet de politie de betrokken automobilisten een blaastest afnemen. De rijinstructeur bleek onder invloed van alcohol te zijn. Hij blies 310 ugl, dat is ongeveer drie glazen bier. Daarop werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Dat moest onder lichte dwang gebeuren omdat de instructeur tegenstribbelde. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. De instructeur werd donderdag weer vrijgelaten.

Bij het ongeval hebben de twee personenauto’s flinke schade opgelopen, de schade aan de motor bleek mee te vallen. De motorleerling raakte niet gewond maar klaagde wel over haar onderrug. De politie heeft de haar een lift gegeven.

Lees ook: Politie legt rijles stil van onbevoegde rijschoolhouder

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Dronken rijinstructeur rijdt motorleerling omver”

Youran van Ark|26.08.17|09:49

Geniaal dit.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.