CBR, theorie-examen

CBR: het theorie-examen nu en in de toekomst

De technologische vernieuwingen in het verkeer gaan razendsnel. Ook het theorie-examen van het CBR is voortdurend in ontwikkeling. Wat is er nieuw in het theorie-examen en wat staat er op de planning voor de nabije toekomst? Dit komt aan de orde tijdens de CBR-workshop én je kunt het zelf ervaren op de Lesauto Testdag 2017. Het CBR geeft uitleg over wat rijinstructeurs op 18 september kunnen verwachten. 

“CBR wil een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid en mobiliteit in Nederland. Na de introductie van het moderne theorie-examenafnamesysteem heeft het CBR hard gewerkt aan verdere vernieuwingen in het theorie-examen. We werken met 3-D beelden, bewegend beeld en hebben nieuwe vraagvormen ingevoerd, onder andere de sleepvraag. Die vraagvormen hebben minder tekst en testen nog beter of een kandidaat de benodigde kennis heeft.

Daarnaast kan de kandidaat door het examen bladeren. We testen momenteel meer nieuwe vraagvormen, namelijk de hotspot- en single-sleepvragen. Hierbij verandert niets aan de inhoud van het examen. Alleen de manier waarop we vragen stellen is anders.

Workshop

CBR is trots op de stappen die we hebben gemaakt en nog steeds maken. En met veel enthousiasme kijken we naar de toekomst. We laten u dan ook graag zien waar we op dit moment aan werken en wat er nog op stapel staat. We hebben het dan niet alleen over de manier van examenafname. We nemen u tijdens de workshop ook mee in het proces van hoe het examen tot stand komt. En natuurlijk in wat wij doen om onze gezamenlijk klant zo goed mogelijk naar het rijbewijs te begeleiden. Ook op die punten komt veel kijken.

In gesprek

U kunt op de beursvloer van de Lesauto Testdag zelf een theorie-examen afleggen en zo kennismaken met de huidige manier van examineren. Onze collega’s beantwoorden graag uw vragen over het theorie-examen. We gaan graag met u in gesprek om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid, zodat onze en uw klanten veilig de weg op kunnen.”

Ben je geregistreerd voor de Lesauto Testdag 2017 en wil je graag een workshop bijwonen? Meld je dan aan voor een sessie om een plaats te reserveren. Nog niet geregistreerd voor het evenement? Schrijf je dan snel in.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

CBR: het theorie-examen nu en in de toekomst | RijschoolPro
CBR, theorie-examen

CBR: het theorie-examen nu en in de toekomst

De technologische vernieuwingen in het verkeer gaan razendsnel. Ook het theorie-examen van het CBR is voortdurend in ontwikkeling. Wat is er nieuw in het theorie-examen en wat staat er op de planning voor de nabije toekomst? Dit komt aan de orde tijdens de CBR-workshop én je kunt het zelf ervaren op de Lesauto Testdag 2017. Het CBR geeft uitleg over wat rijinstructeurs op 18 september kunnen verwachten. 

“CBR wil een belangrijke bijdrage leveren aan de veiligheid en mobiliteit in Nederland. Na de introductie van het moderne theorie-examenafnamesysteem heeft het CBR hard gewerkt aan verdere vernieuwingen in het theorie-examen. We werken met 3-D beelden, bewegend beeld en hebben nieuwe vraagvormen ingevoerd, onder andere de sleepvraag. Die vraagvormen hebben minder tekst en testen nog beter of een kandidaat de benodigde kennis heeft.

Daarnaast kan de kandidaat door het examen bladeren. We testen momenteel meer nieuwe vraagvormen, namelijk de hotspot- en single-sleepvragen. Hierbij verandert niets aan de inhoud van het examen. Alleen de manier waarop we vragen stellen is anders.

Workshop

CBR is trots op de stappen die we hebben gemaakt en nog steeds maken. En met veel enthousiasme kijken we naar de toekomst. We laten u dan ook graag zien waar we op dit moment aan werken en wat er nog op stapel staat. We hebben het dan niet alleen over de manier van examenafname. We nemen u tijdens de workshop ook mee in het proces van hoe het examen tot stand komt. En natuurlijk in wat wij doen om onze gezamenlijk klant zo goed mogelijk naar het rijbewijs te begeleiden. Ook op die punten komt veel kijken.

In gesprek

U kunt op de beursvloer van de Lesauto Testdag zelf een theorie-examen afleggen en zo kennismaken met de huidige manier van examineren. Onze collega’s beantwoorden graag uw vragen over het theorie-examen. We gaan graag met u in gesprek om een bijdrage te leveren aan de verkeersveiligheid, zodat onze en uw klanten veilig de weg op kunnen.”

Ben je geregistreerd voor de Lesauto Testdag 2017 en wil je graag een workshop bijwonen? Meld je dan aan voor een sessie om een plaats te reserveren. Nog niet geregistreerd voor het evenement? Schrijf je dan snel in.

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.