Rijscholen mogen gratis lesgeven in parkeergarage

Rijschoolhouders in Hoogeveen krijgen speciale waardekaarten waarmee ze met leerlingen uitgebreid kunnen oefenen in parkeergarage De Kaap. Het initiatief is opgezet om toekomstige bestuurders kennis te laten maken met het rijden en parkeren in een parkeergarage.

Wethouder Jan Steenbergen en ondernemer Gert-Jan Kreeft maken het voor rijscholen mogelijk les te geven in de parkeergarage. Rijinstructeurs kunnen gebruik maken van de parkeergarage om er vervolgens weer gratis uit te rijden. De veertig rijscholen die aanspraak maken op de waardekaarten kunnen deze momenteel aanvragen bij de gemeente.

‘Extra oefenen’

Autorijschool van der Pol uit Hoogeveen vindt het ‘ontzettend leuk’ dat zij binnenkort gebruik kunnen maken van de parkeergarage: ”Wij merken dat ouders of vrienden van leerlingen moeite hebben met rijden in een parkeergarage. Op deze manier kunnen we toekomstige bestuurders beter voorbereiden op het in- en uitrijden van parkeergarages, het nemen van smalle bochten en inparkeren.”

Ook Rijschool de Weg uit Hoogeveen heeft de kaart al aangevraagd: ”Ik vind het een leuk idee, wij gaan er zeker gebruik van maken.”

Waardekaart

De gemeente Hoogeveen laat weten dat in- en uitrijden van de garage de eerste vijf minuten voor iedereen gratis is. Rijscholen krijgen daarnaast een aparte waardekaart waarmee ze langer kunnen oefenen.

Parkeergarage de Kaap is uitgereikt met een gouden editie van de European Standard Parking Award. Deze onderscheiding wordt uitgereikt voor het behalen van een uitzonderlijk hoge kwaliteit, en daarmee staat De Kaap in de Top 10 beste parkeergarages van Nederland.

Lees ook: Elektronisch parkeerschijf wettelijk toegestaan

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.