Nader onderzoeken rijvaardigheid voortaan vanuit CBR-examencentra

Het CBR brengt alle nader onderzoeken rijvaardigheid vanaf 1 januari 2018 onder bij de eigen examencentra. Op dit moment neemt het CBR de meeste van deze onderzoeken af vanaf externe locaties zoals hotels. Na de verhuizing worden de examens bovendien meer verspreid door de week aangeboden.

Het nader onderzoek rijvaardigheid is een speciaal examen voor wie vier keer binnen vijf jaar zakt voor het praktijkexamen in een bepaalde rijbewijscategorie. De verhuizing betreft de categorieën auto, auto met aanhangwagen en motor. De nader onderzoeken rijvaardigheid voor bromfiets vinden al plaats vanuit de CBR-examencentra. Voor vrachtwagen, bus en T-rijbewijs blijven de locaties voor nader onderzoeken rijvaardigheid ongewijzigd.

Net als bij alle overige examens start een dag met nader onderzoeken rijvaardigheid vanaf volgend jaar om 08.00 uur, een half uur vroeger dan nu het geval is.

Betere service

Dat de nader onderzoeken vanaf externe locaties wordt afgenomen, is volgens CBR-woordvoerder Irene Heldens van oudsher ontstaan. “27 jaar geleden werd het oude ‘staatsexamen’ ondergebracht bij het CBR en ontstond het nader onderzoek. Die examens werden op andere locaties afgenomen en dat hebben we een tijd zo gehouden.”

De verhuizing van de nader onderzoeken rijvaardigheid naar de 53 CBR-examencentra moet volgens het CBR leiden tot een betere bediening van de klanten vanuit een professionele omgeving. Ze kunnen dan terecht in het bekende gebied waar zij ook hun rijexamens hebben afgelegd. Daarnaast kan het CBR de nader onderzoeken rijvaardigheid straks meer verspreid door de week aanbieden.

Vorderingsonderzoeken

Met de nader onderzoeken rijvaardigheid verhuizen ook de zogeheten vorderingsonderzoeken naar de CBR-examencentra. Deze onderzoeken worden gehouden bij bestuurders die door de politie zijn aangemeld bij het CBR. Dat gebeurt bij twijfel over de rijvaardigheid na een ongeluk of zware overtreding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nader onderzoeken rijvaardigheid voortaan vanuit CBR-examencentra”

Jaap Clements|11.10.17|14:40

Onjuist dat BNOR examens worden afgenomen bij het CBR. Kandidaten hebben er 4x een negatieve uitslag gekregen en worden weer geconfronteerd met het “zenuwcentrum” CBR.
Er wordt extra betaald voor het BNOR examen en ze hebben daardoor recht op de rust die aan het examen vooraf gaat. Ook met afwijkende tijden zullen de meesten bij het zien van het CBR weer de kriebels krijgen, zeker op drukke theorie examendagen.
Ondanks weinig gebruik ervan zou ik graag zien dat het zo blijft.
J. Clements

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Nader onderzoeken rijvaardigheid voortaan vanuit CBR-examencentra | RijschoolPro

Nader onderzoeken rijvaardigheid voortaan vanuit CBR-examencentra

Het CBR brengt alle nader onderzoeken rijvaardigheid vanaf 1 januari 2018 onder bij de eigen examencentra. Op dit moment neemt het CBR de meeste van deze onderzoeken af vanaf externe locaties zoals hotels. Na de verhuizing worden de examens bovendien meer verspreid door de week aangeboden.

Het nader onderzoek rijvaardigheid is een speciaal examen voor wie vier keer binnen vijf jaar zakt voor het praktijkexamen in een bepaalde rijbewijscategorie. De verhuizing betreft de categorieën auto, auto met aanhangwagen en motor. De nader onderzoeken rijvaardigheid voor bromfiets vinden al plaats vanuit de CBR-examencentra. Voor vrachtwagen, bus en T-rijbewijs blijven de locaties voor nader onderzoeken rijvaardigheid ongewijzigd.

Net als bij alle overige examens start een dag met nader onderzoeken rijvaardigheid vanaf volgend jaar om 08.00 uur, een half uur vroeger dan nu het geval is.

Betere service

Dat de nader onderzoeken vanaf externe locaties wordt afgenomen, is volgens CBR-woordvoerder Irene Heldens van oudsher ontstaan. “27 jaar geleden werd het oude ‘staatsexamen’ ondergebracht bij het CBR en ontstond het nader onderzoek. Die examens werden op andere locaties afgenomen en dat hebben we een tijd zo gehouden.”

De verhuizing van de nader onderzoeken rijvaardigheid naar de 53 CBR-examencentra moet volgens het CBR leiden tot een betere bediening van de klanten vanuit een professionele omgeving. Ze kunnen dan terecht in het bekende gebied waar zij ook hun rijexamens hebben afgelegd. Daarnaast kan het CBR de nader onderzoeken rijvaardigheid straks meer verspreid door de week aanbieden.

Vorderingsonderzoeken

Met de nader onderzoeken rijvaardigheid verhuizen ook de zogeheten vorderingsonderzoeken naar de CBR-examencentra. Deze onderzoeken worden gehouden bij bestuurders die door de politie zijn aangemeld bij het CBR. Dat gebeurt bij twijfel over de rijvaardigheid na een ongeluk of zware overtreding.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Nader onderzoeken rijvaardigheid voortaan vanuit CBR-examencentra”

Jaap Clements|11.10.17|14:40

Onjuist dat BNOR examens worden afgenomen bij het CBR. Kandidaten hebben er 4x een negatieve uitslag gekregen en worden weer geconfronteerd met het “zenuwcentrum” CBR.
Er wordt extra betaald voor het BNOR examen en ze hebben daardoor recht op de rust die aan het examen vooraf gaat. Ook met afwijkende tijden zullen de meesten bij het zien van het CBR weer de kriebels krijgen, zeker op drukke theorie examendagen.
Ondanks weinig gebruik ervan zou ik graag zien dat het zo blijft.
J. Clements

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.