CBR verduidelijkt overzicht wachttijden per examenplaats

Het CBR heeft informatie over wachttijden van auto-examens per examenplaats verduidelijkt. De wachttijden werden voorheen al getoond in kolommen, nu is daar een kaart aan toegevoegd. Deze nieuwe landkaart moet een ‘kort en bondig’ inzicht geven over de wachttijden per examenplaats. 

Het overzicht is verduidelijkt op aanvraag van klanten. De richtlijn die het CBR wil aanhouden is dat het eerste praktijkexamen binnen zeven weken gereserveerd kan worden, en het herexamen binnen vijf weken. Deze termijn is afgesproken met de rijschoolbranche en het ministerie van Infrastructuur en Milieu.

Weekgemiddelden

Vorige week voldeden in totaal zes examenplaatsen niet aan de hierboven genoemde norm, het landelijk gemiddelde lag toen op 4,9 weken voor het B-examen, en 2,9 voor het herexamen.

In week 43 van 2017 is de langst geregistreerde wachttijd in het overzicht acht weken. In Doetinchem, Mierlo, Hoorn, Eemnes en Leusden moeten kandidaten acht weken wachten voor het B-examen. De langste wachttijd voor het herexamen was vorige week in Rotterdam, herkansers moeten daar zes weken wachten.

Up-to-date

Het CBR geeft een overzicht van de afgelopen twaalf weken, en waarschuwt voor tussentijdse aanpassingen. “De aangegeven wachttijd in de CBR-overzichten kan steeds veranderen door tussentijdse reserveringen en annuleringen.” Daarnaast gebruikt het CBR weekgemiddelden om de informatie zo betrouwbaar mogelijk te maken.

Benieuwd hoe lang de wachttijd in jouw examenplaats is? Kijk dan hier

Lees ook: CBR wijzigt tekst rijbewijstips: ‘expliciter dan bedoeling was’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , ,

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.