ambulance, sirene, zwaailicht, voorrangsvoertuig, ziekenwagen

Chauffeur rijdt in op file: rijinstructeur en leerling omgekomen

ambulance, sirene, zwaailicht, voorrangsvoertuig, ziekenwagen

Een rijinstructeur en zijn leerling zijn woensdagavond omgekomen bij een ernstig ongeval op de E34 bij Antwerpen. De lesauto sloot net aan in de staart van een grote file toen een Nederlandse vrachtauto op hen inreed. De 51-jarige instructeur uit Gent en de 18-jarige leerlinge uit Sint-Niklaas waren op slag dood.

Het ongeval gebeurde rond 19.30 uur. De lesauto kwam tussen de Nederlandse vrachtwagen en een voorliggende truck terecht. De leerling zat op het moment van het ongeval achter het stuur. Hulpdiensten hebben de twee slachtoffers nog proberen te reanimeren, maar zonder resultaat. In totaal waren vier vrachtauto’s en twee personenauto’s betrokken bij het ongeval.

‘Kon niet meer ontwijken’

Het rijbewijs van de Nederlandse chauffeur werd voor 15 dagen ingetrokken. Ook werd duidelijk dat de man niet had gedronken. De chauffeur was in shock: “Ik heb wellicht even niet goed opgelet. Plots zag ik een auto voor mij opdoemen”, vertelde de aangeslagen chauffeur tegenover HLN. “Ik kon die auto niet meer ontwijken.”

Een vrachtwagen verloor dinsdagavond op de Antwerpse ring richting Nederland een lading vloeibare siliconen. Twee rijstroken waren sindsdien volledig versperd door het incident. De brandweer had een dag en een nacht nodig om het wegdek schoon te maken. De verkeerschaos staat in België sindsdien bekend als ‘siliconenfile’.

Lees ook: Rijinstructeur na treinbotsing: ‘Door mijn ingrijpen hebben we het overleefd’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

1 reactie op “Chauffeur rijdt in op file: rijinstructeur en leerling omgekomen”

RijbewijsSucces|30.11.17|14:49

Wat erg! Als hij maar niet aan het appen was. Veel van de ongelukken tegenwoordig komt omdat mensen tijdens het rijden aan het appen zijn. Als je 100 km per uur rijdt dan leg je ong. 23 meter per seconde af.
Bij het appen kijk je al gauw 3 a 4 seconden op je telefoon. Maak de rekensom maar. Bij rijschool rijbewijssucces-leiden reed er ook bijna een bestuurder ons aan tijdens een file. Gelukkig hadden we een goede ruimtekussen en konden we op tijd uitwijken.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.