boete, politie

Man zonder rijbewijs rijdt naar theorie-examen; boete uitgedeeld

Een 35-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is bekeurd toen hij met de auto naar het theorie-examen reed. De man kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Het is niet duidelijk of hij uiteindelijk slaagde voor het examen.

De politie kreeg een tip van medewerkers van het CBR dat de man reed zonder rijbewijs. “Werknemers bij het CBR vonden het vreemd dat de man met de auto naar het theorie-examen ging en ze belden de meldkamer”, aldus de politie. Zodoende zijn de politieagenten naar het examencentrum in Schelluinen gereden. Daar constateerde ze dat de man inderdaad niet in het bezit was van het roze pasje. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Geslaagd of niet

Het CBR laat weten geen uitspraak te doen over de uitslag van de examen. De kandidaat mag in dit soort gevallen wel gewoon het examen afleggen. “Wij keuren dit gedrag absoluut af, maar wij zijn geen handhavende organisatie. De man mag dus gewoon examen doen bij ons”, aldus een woordvoerder van het CBR.

Het gebeurt wel vaker dat examenkandidaten naar het theorie-examen gaan met de auto, zonder dat ze in het bezit zijn van het rijbewijs. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen aparte acties die zich hierop richten. In de meeste gevallen krijgt de politie een tip van een externe partij.

Instagram Politie

Lees ook: Boete voor jongen na wegrijden bij CBR zonder rijbewijs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Man zonder rijbewijs rijdt naar theorie-examen; boete uitgedeeld | RijschoolPro
boete, politie

Man zonder rijbewijs rijdt naar theorie-examen; boete uitgedeeld

Een 35-jarige man uit Krimpen aan den IJssel is bekeurd toen hij met de auto naar het theorie-examen reed. De man kreeg een boete voor het rijden zonder rijbewijs. Het is niet duidelijk of hij uiteindelijk slaagde voor het examen.

De politie kreeg een tip van medewerkers van het CBR dat de man reed zonder rijbewijs. “Werknemers bij het CBR vonden het vreemd dat de man met de auto naar het theorie-examen ging en ze belden de meldkamer”, aldus de politie. Zodoende zijn de politieagenten naar het examencentrum in Schelluinen gereden. Daar constateerde ze dat de man inderdaad niet in het bezit was van het roze pasje. De man kreeg een proces-verbaal voor het rijden zonder rijbewijs.

Geslaagd of niet

Het CBR laat weten geen uitspraak te doen over de uitslag van de examen. De kandidaat mag in dit soort gevallen wel gewoon het examen afleggen. “Wij keuren dit gedrag absoluut af, maar wij zijn geen handhavende organisatie. De man mag dus gewoon examen doen bij ons”, aldus een woordvoerder van het CBR.

Het gebeurt wel vaker dat examenkandidaten naar het theorie-examen gaan met de auto, zonder dat ze in het bezit zijn van het rijbewijs. Volgens een woordvoerder van de politie zijn er geen aparte acties die zich hierop richten. In de meeste gevallen krijgt de politie een tip van een externe partij.

Instagram Politie

Lees ook: Boete voor jongen na wegrijden bij CBR zonder rijbewijs

U las zojuist één van de gratis premium artikelen.

Wilt u onbeperkt lezen? Sluit nu een actie abonnement af en krijg onbeperkt toegang tot vakinformatie over de rijschoolbranche.

Voor slechts € 6,- per maand heeft u toegang tot alle artikelen.

start abonnement

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.