Theorie-examen reserveren via Mijn CBR

Vernieuwde klantenportal CBR uitgesteld tot volgend jaar

Klanten van het CBR moeten nog even wachten op de vernieuwde klantenportal. De nieuwe versie van Mijn CBR zou in december online gaan, maar dit is door het CBR uitgesteld tot begin 2018. Testen wijzen uit dat de oude en nieuwe omgeving nog niet optimaal samenwerken.

Examenkandidaten kunnen volgend jaar via de klantenportal de nieuwe Gezondheidsverklaring invullen. Deze vragenlijst is volgens het CBR duidelijker, logischer en responsive. Dat wil zeggen dat het ontworpen is voor gebruik op mobiel en tablet. Klanten van het CBR moeten de Gezondheidsverklaring voorlopig nog via de vertrouwde weg aanvragen.

Sinds 1 november 2017 moeten examenkandidaten zelf hun verklaring indienen bij het CBR. Rijschoolhouders en -instructeurs kunnen deze niet meer voor hen indienen via TOP internet. Vorig jaar kwam het tweeduizend keer voor dat een kandidaat na het examen alsnog moest deelnemen aan een medisch onderzoek. Het CBR stelt dat dit probleem zich 50 procent minder voordoet als een kandidaat zélf de Gezondheidsverklaring indient.

Wijzigingen in stappen

De vernieuwing van Mijn CBR gaat in stappen. Allereerst kunnen klanten een nieuw startscherm verwachten, met daarbij de nieuwe Gezondheidsverklaring. De vernieuwde vragenlijst wordt in eerste instantie alleen voor het AB(E)- en T-rijbewijs geïntroduceerd. De wijziging komt later voor 75-plussers en het CDE-rijbewijs.

Lees ook: Nieuwe vragenlijst voor gezondheidsverklaring CBR

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.