ambulance, sirene, zwaailicht, voorrangsvoertuig, ziekenwagen

Zwangere vrouw verdrinkt tijdens rijles

ambulance, sirene, zwaailicht, voorrangsvoertuig, ziekenwagen

Een hoogzwangere vrouw is vrijdagmiddag tijdens een rijles in het Belgische Luik te water geraakt en vermoedelijk verdronken. Dat meldt De Standaard. Het fatale incident gebeurde toen de vrouw een bijzondere manoeuvre uitvoerde en te water raakte. De vrouw werd begeleid door haar echtgenoot. Haar partner werd met onderkoelingsverschijnselen uit het water gehaald en naar het ziekenhuis gebracht. De vrouw is vooralsnog spoorloos.

Het lichaam van de vrouw is vermoedelijk meegesleurd door de stroming. Volgens getuigen versnelde de auto plotseling. De Belgische autoriteiten gaan er dan ook vanuit dat de vrouw in plaats van de rem het gaspedaal indrukte. Hierdoor belandde de auto in de Maas in Luik.

Voorlopig rijbewijs

In België moet een kandidaat-bestuurder negen maanden rijden met een voorlopig rijbewijs voordat het praktisch examen afgelegd kan worden. De vrouw, die hoogzwanger was en binnen enkele dagen zou bevallen, was in het bezit van zo’n voorlopig rijbewijs. Met dit voorlopige rijbewijs mag alleen gereden worden als er een begeleider aanwezig is. Haar echtgenoot was in dit geval begeleider.

‘Een jogger riep me omdat hij een lichaam in de rivier had zien liggen’, vertelt een getuige aan De Standaard. Vervolgens haalde de hardloper het slachtoffer, een man, uit het water met behulp van een tak. ‘Hij was bewusteloos, maar werd wakker na enkele klapjes op zijn gezicht. Een ambulancier vertelde me later dat zijn lichaamstemperatuur amper 28 graden bedroeg.’

Duikers zochten vrijdag meer dan een uur naar het lichaam van de vrouw, maar zonder succes. Het lichaam van de vrouw is nog niet terecht.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Willem de Hoog

Willem de Hoog is redacteur bij RijschoolPro.nl en daarnaast rijinstructeur.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.