Data security. foto Christoph Scholz/Flickr

Informatieavond voor rijschoolhouders over AVG

Binnen de rijschoolbranche zijn nog veel vragen en onduidelijkheden over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Elke rijschool heeft te maken met de wijzigingen die de AVG met zich meebrengt. Softwareleverancier Dation houdt daarom 28 mei een informatieavond in Utrecht, waarin rijschoolhouders belangrijke tips en adviezen krijgen.

Omdat een rijschool nogal wat persoonsgegevens verwerkt van leerlingen, is het belangrijk dit tijdig en correct te documenteren en te verwerken, vertelt Wouter Eijkelenkamp van Dation. “Veel rijscholen zitten momenteel met vragen en onduidelijkheid over wat ze nu precies moeten regelen en hoe ze dat moeten doen. Voor ons was dit het teken om een helpende hand te bieden en samen met partner Reddesk Legal Services een informatieavond voor rijschoolhouders te organiseren.”

Toestemming leerlingen

Er zijn verschillende adviezen en ‘AVG-checks’ te vinden op internet. Zo heeft de Autoriteit Persoonsgegevens biedt een handig 10-stappenplan met informatie om de nieuwe regelgeving goed te implementeren. “Toch is het nog niet zo makkelijk en roept zo’n check vaak vragen op. Zo is er nog onduidelijkheid over toestemming van leerling en ouders op de verwerking van gegevens, het opstellen van een verwerkersovereenkomst met leveranciers, bewaartermijnen en bewaarplicht op persoonsgegevens en het aanstellen van een Functionaris Persoonsgegevens.”

Programma

Tijdens de informatieavond komen deze onderwerpen naar voren en worden een aantal praktische tips gegeven. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Basics omtrent de AVG voor rijschoolhouders en wat is er nodig om te voldoen aan de AVG? (juridisch / IT security / organisatorisch)
  • Tips en tools voor in de rijschool
  • IT security binnen de rijschool
  • Verwerken van persoonsgegevens in rijschoolsoftware
  • Vragenronde

Aanwezigen ontvangen een hand-out met informatie zodat ze die thuis nog een kunnen nalezen.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats op maandag 28 mei van 19.00 tot 21.00 u in Utrecht. Deelname kost 25 euro per persoon, exclusief BTW. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar [email protected]

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Informatieavond voor rijschoolhouders over AVG | RijschoolPro
Data security. foto Christoph Scholz/Flickr

Informatieavond voor rijschoolhouders over AVG

Binnen de rijschoolbranche zijn nog veel vragen en onduidelijkheden over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Elke rijschool heeft te maken met de wijzigingen die de AVG met zich meebrengt. Softwareleverancier Dation houdt daarom 28 mei een informatieavond in Utrecht, waarin rijschoolhouders belangrijke tips en adviezen krijgen.

Omdat een rijschool nogal wat persoonsgegevens verwerkt van leerlingen, is het belangrijk dit tijdig en correct te documenteren en te verwerken, vertelt Wouter Eijkelenkamp van Dation. “Veel rijscholen zitten momenteel met vragen en onduidelijkheid over wat ze nu precies moeten regelen en hoe ze dat moeten doen. Voor ons was dit het teken om een helpende hand te bieden en samen met partner Reddesk Legal Services een informatieavond voor rijschoolhouders te organiseren.”

Toestemming leerlingen

Er zijn verschillende adviezen en ‘AVG-checks’ te vinden op internet. Zo heeft de Autoriteit Persoonsgegevens biedt een handig 10-stappenplan met informatie om de nieuwe regelgeving goed te implementeren. “Toch is het nog niet zo makkelijk en roept zo’n check vaak vragen op. Zo is er nog onduidelijkheid over toestemming van leerling en ouders op de verwerking van gegevens, het opstellen van een verwerkersovereenkomst met leveranciers, bewaartermijnen en bewaarplicht op persoonsgegevens en het aanstellen van een Functionaris Persoonsgegevens.”

Programma

Tijdens de informatieavond komen deze onderwerpen naar voren en worden een aantal praktische tips gegeven. Ook is er gelegenheid voor het stellen van vragen. Het programma ziet er als volgt uit:

  • Basics omtrent de AVG voor rijschoolhouders en wat is er nodig om te voldoen aan de AVG? (juridisch / IT security / organisatorisch)
  • Tips en tools voor in de rijschool
  • IT security binnen de rijschool
  • Verwerken van persoonsgegevens in rijschoolsoftware
  • Vragenronde

Aanwezigen ontvangen een hand-out met informatie zodat ze die thuis nog een kunnen nalezen.

Aanmelden

De informatieavond vindt plaats op maandag 28 mei van 19.00 tot 21.00 u in Utrecht. Deelname kost 25 euro per persoon, exclusief BTW. Opgeven kan door een e-mail te sturen naar [email protected]

Onderwerpen: ,

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.