theorie voorbeeld

15 procent kiest voor theorie-examen in de avond

Verjo, voorrang

De pilot waarbij kandidaten ’s avonds een theorie-examen kunnen doen, is volgens het CBR een succes. Van alle kandidaten kiest 15 procent voor de avond. In mei is de proef gestart op vijf examenlocaties en deze maand kwamen daar nog vier centra bij. 

Sinds mei kunnen kandidaten op de locaties Amsterdam, Arnhem, Zwolle, Rijswijk en Groningen het theorie-examen doen tussen 16.00 en 21.30 uur. Sinds 1 juli 2018 kunnen ze in de avond ook terecht in de examencentra in Alkmaar, Breda, Eindhoven en Utrecht. Vanaf 18.00 uur betalen ze hiervoor een toeslag van 4,45 euro. De proef loopt tot en met oktober.

Zelf reserveren

Het CBR wil met de pilot de dienstverlening aan de klant verder verbeteren. Aan de proef doen alleen kandidaten mee die zelf het examen reserveren op Mijn CBR. Het gaat om het theorie-examen voor auto, motor en bromfiets. Ook voor een individueel theorie-examen kunnen de kandidaten in de avonduren terecht. Tot 18.00 uur kunnen ook beroepsexamens worden gemaakt, die de kandidaat zelf of via zijn opleider reserveert.

Lees ook: Minister: met trucjes slagen voor theorie-examen is onmogelijk

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.