Frank Hoornenborg, voorzitter Bovag Rijscholen

‘Indianenverhalen rondom de zelfrijdende auto’

Rijopleidingen over een paar jaar niet meer nodig? Onzin, vindt Frank Hoornenborg, voorzitter van Bovag Rijscholen. Sommige beweringen rondom de ontwikkeling van de zelfrijdende auto kan de branche gerust naar zich neerleggen, zo schrijft hij in zijn maandelijkse column op RijschoolPro.nl

COLUMN – Meermaals heb ik op deze plek stil gestaan bij de mediahype rondom zelfrijdende auto’s en indianenverhalen over rijopleidingen die over een paar jaar niet meer nodig zouden zijn. De jeugd zou ook helemaal niet meer in autorijden zijn geïnteresseerd en wil geen eigen auto meer bezitten.

Deze zomer zagen we een paar interessante berichten voorbijkomen. Allereerst dat de zelfrijdende auto nog wel een jaar of vijftig op zich laat wachten en vervolgens onderzoek van een Amerikaans instituut dat aantoonde dat rijhulpsystemen niet bepaald vlekkeloos werken. Natuurlijk moet u blijven nadenken over de toekomst van uw rijschool en de positie die u zult gaan bekleden onder invloed van externe factoren. Maar de bewering dat een rijopleiding binnen afzienbare termijn niet meer nodig is, kunnen we naar het rijk der fabelen verwijzen.

Het Centraal Planbureau voorspelt sowieso nóg een paar vette jaren vanaf nu.

Kijk tevens eens naar de cijfers over 2toDrive: meer jongeren dan ooit willen het rijbewijs halen. Kijk naar de cijfers over het Nederlandse wagenpark: het aantal auto’s blijft groeien, alle succesvolle deelautoprojecten ten spijt. Het aantal motorfietsen stijgt naar recordhoogte, transporteurs schreeuwen om nieuwe chauffeurs, de wachttijden voor rijexamens blijven (veel te) lang, we zitten zelf verlegen om goede nieuwe instructeurs, de campercursussen met NKC zijn een groot succes… Het Centraal Planbureau kwam er nog eens overheen met de economische groeicijfers en voorspelt sowieso nóg een paar vette jaren vanaf nu.

Maakt u dus zich geen zorgen en laat u niet gek maken door mediaberichten die u anders willen doen geloven. Blijf wel goed nadenken over uw eigen toekomst, hou in de gaten wat er om u heen gebeurt en stel uw koers van tijd tot tijd bij. Dan kunt u nog tot in lengte van jaren succesvol blijven ondernemen!

Frank Hoornenborg

Voorzitter Bovag Rijscholen

Auteur: Frank Hoornenborg

Frank Hoornenborg is voorzitter van Bovag Rijscholen en schrijft maandelijks een column voor RijschoolPro.

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.