Artist's impression Rijkswaterstaat

Bouw nieuwe snelweg A24 van start

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft maandag het startsein voor de aanleg van een nieuwe snelweg: de A24. De nieuwe snelweg in de regio Rotterdam wordt ook wel de Blankenburgverbinding genoemd en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg.

De A24 is 4 kilometer lang en moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer tussen de Rotterdamse haven en het achterland. De Blankenburgverbinding bestaat onder meer uit de aanleg van een autosnelweg van 2×3 rijstroken, een landtunnel,  en een tunnel onder de Nieuwe Waterweg. Ook wordt de A20 wordt tot aan het Kethelplein verbreed.

Missing link

“Met deze nieuwe Rijksweg leggen we een missing link in ons wegennet aan”, stelt Van Nieuwenhuizen in een persverklaring. “We verbeteren de bereikbaarheid van de grootste haven van Europa haven en onze industrie. Hierdoor neemt de drukte op de A15 en de Beneluxcorridor af en worden ook de wegen in en om de stad minder zwaar belast. We investeren in een cruciaal stuk infrastructuur en dat is in een regio waar zoveel mensen werken en wonen hard nodig.”

De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld. Het grote wegproject gaat 1,2 miljard euro kosten. Meer informatie is te vinden op de speciale website van de nieuwe snelweg.

Artist's impression Rijkswaterstaat

Artist’s impression Rijkswaterstaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.

Bouw nieuwe snelweg A24 van start | RijschoolPro
Artist's impression Rijkswaterstaat

Bouw nieuwe snelweg A24 van start

Minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat) geeft maandag het startsein voor de aanleg van een nieuwe snelweg: de A24. De nieuwe snelweg in de regio Rotterdam wordt ook wel de Blankenburgverbinding genoemd en verbindt de A20 bij Vlaardingen met de A15 bij Rozenburg.

De A24 is 4 kilometer lang en moet zorgen voor een betere doorstroming van het verkeer tussen de Rotterdamse haven en het achterland. De Blankenburgverbinding bestaat onder meer uit de aanleg van een autosnelweg van 2×3 rijstroken, een landtunnel,  en een tunnel onder de Nieuwe Waterweg. Ook wordt de A20 wordt tot aan het Kethelplein verbreed.

Missing link

“Met deze nieuwe Rijksweg leggen we een missing link in ons wegennet aan”, stelt Van Nieuwenhuizen in een persverklaring. “We verbeteren de bereikbaarheid van de grootste haven van Europa haven en onze industrie. Hierdoor neemt de drukte op de A15 en de Beneluxcorridor af en worden ook de wegen in en om de stad minder zwaar belast. We investeren in een cruciaal stuk infrastructuur en dat is in een regio waar zoveel mensen werken en wonen hard nodig.”

De nieuwe rijksweg wordt in 2024 opengesteld. Het grote wegproject gaat 1,2 miljard euro kosten. Meer informatie is te vinden op de speciale website van de nieuwe snelweg.

Artist's impression Rijkswaterstaat

Artist’s impression Rijkswaterstaat

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.