Politie bekeurt opnieuw appende bestuurders vanuit touringcar

De politie Oost-Nederland rijdt de komende drie dagen rond in een touringcar om appende bestuurders aan te houden. Omdat de agenten hoog zitten, kunnen ook vrachtwagenbestuurders betrapt worden. Wie wordt aangehouden, kan een boete van 230 euro verwachten.

In de bus zitten aan beide kanten ‘spotters’ die nauwlettend in de gaten houden of iemand een telefoon in de hand heeft. Als dat zo is, wordt het kenteken meteen aan een volgauto doorgegeven. Er zijn 18 volgauto’s beschikbaar, meldt de NOS, die woensdag met de politie is meegereden. De volgauto zet vervolgens de bestuurder aan de kant en deelt een boete van 230 (+ 9 euro administratiekosten) uit.

Tweede keer

Het is niet voor het eerst dat de politie met de bus op pad gaat. In april werden in drie dagen tijd  ruim 700 boetes uitgedeeld. Bekijk ook de video die de politie Oost-Nederland destijds publiceerde:

Een nieuwe campagne moet het gebruik van de telefoon in het verkeer tegengaan: ‘Rij MONO, fiets MONO’. De grootschalige campagne, een initiatief van minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat), is in september van start gegaan. MONO staat voor één of alleen. De campagne gaat meerdere jaren lopen.

Lees ook: ‘Jullie zijn rolmodellen. Wat jullie doen, nemen jullie leerlingen voor een deel van jullie over.’

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Maak gebruik van de exclusieve aanbieding

Bekijk de aanbieding

Auteur: Nadine Kieboom

Nadine Kieboom is de vaste journalist van RijschoolPro.nl

Reageer ook

Nog maximaal tekens

Log in via een van de volgende social media partners om je reactie achter te laten.